Hlavní obsah

Olomouc - Sokolov 7:0Fotbalisté Olomouce rozstříleli sedmi góly Sokolov

Fotbalisté Olomouce rozstříleli v 17. kole druhé ligy i díky hattricku Václava Vašíčka 7:0 Sokolov a udrželi na prvním místě pětibodový náskok před Varnsdorfem, který vyhrál 1:0 v Pardubicích. Na opačném konci tabulky zvládl důležitý záchranářský souboj Třinec, který si poradil 1:0 s předposledním Mostem.

Článek

Hanáci začali zostra a už ve 13. minutě vedli 2:0 po brankách Kušníra a Vašíčka, který do poločasu přidal další gól. Na 4:0 zvýšil v 53. minutě Navrátil, po hodině hry se prosadil Ordoš. Vašíček v 80. minutě dokonal hattrick a debakl uzavřel minutu před koncem Plšek.

Olomouc tak proti Sokolovu prodloužila sérii bez porážky na 13 zápasů a potvrdila, proč má nejlepší útok v soutěži. Na podzim Sigma deklasovala Vlašim 6:0, předtím v září porazila Ústí nad Labem 5:0.

Varnsdorf za výhrou nasměroval už v páté minutě Ďurděvič, a i když se poté Pardubice tlačily dopředu, skórovat se jim nepovedlo. Hosté si tak upevnili druhé postupové místo. Před Táborskem, jenž při premiéře nového kouče Radima Nečase porazilo 1:0 Frýdek-Místek a posunulo se na třetí pozici, mají čtyřbodový náskok. Čtvrtý Žižkov, který hraje v neděli se Zlínem, je stejně jako pátý Sokolov o další bod zpět.

Také zápas v Třinci rozhodl jediný gól, padl však až čtyři minuty před koncem. Malířovu penaltu sice zlikvidoval mostecký brankář Mandous, po následném rohu už ale nestačil na Motyčkovu hlavičku. Domácí díky výhře odskočili sestupovému pásmu na čtyři body.

Tři penalty, z toho dvě neproměněné, byly k vidění v zápase Vlašimi se Znojmem. První pokutový kop rozhodčí nařídil v 21. minutě po faulu domácího Nového, který navíc dostal červenou kartu. Oklešťka sice vychytal brankář Fendrich, hosty to ale mrzet nemuselo. V nastavení prvního poločasu dostal šanci na penaltový reparát Dreksa a nemýlil se, navíc vzápětí Znojmo přidalo zásluhou Ledeckého po brejku druhou branku.

Vlašim se po přestávce i v oslabení snažila skóre zvrátit a největší šanci dostala v 77. minutě. Po ruce jednoho z obránců byla odpískána penalta, jenže s Barákovým pokusem si poradil brankář Ilizi a Znojmo se tak dočkalo prvního vítězství od konce října.

17. kolo druhé fotbalové ligy:
Pardubice - Varnsdorf 0:1 (0:1)
Branka: 5. Ďurděvič. Rozhodčí: Julínek - Jiřík, Antoníček. ŽK: Kudrna - Schubert, Zbrožek, Tvaroha, Zieris. Diváci: 834.
Pardubice: Frydrych - Pospíšil (85. Kopřiva), Bederka, Vencl, V. Kakrda - Záviška (77. Petráček), Kudrna, Řezníček (55. Fousek), Jeřábek, Fusek - Fikejz. Trenér: Míchal.
Varnsdorf: Porcal - Kvída, Zieris, Zbrožek, Rudnytskyy - Ďurděvič (70. Linka), Tvaroha, Daníček, Breite - Schubert (77. Landovský), Jurča (55. Martan). Trenér: Frťala.
Třinec - Most 1:0 (0:0)
Branka: 86. Motyčka. Rozhodčí: Nenadál - Pilný, Vysloužil. ŽK: Hupka - Jakub Šural, Avdič. Diváci: 573.
Třinec: Paleček - Velner, Vomáčka, Hloch, Kubáň - Tomeček, Motyčka, Hupka, Janoščin (69. Joukl) - Malcharek (78. Malíř), Smetana (61. Dedič). Trenér: Kalivoda.
Most: Mandous - Běloušek (69. Maruna), Jakub Šural, Avdič, Řehák - Wermke (61. Veselinovič), Schut, Fall, Kurtaj - Danoski (87. Andrejič), Procházka. Trenér: Medynský.
Sigma Olomouc - Sokolov 7:0 (3:0)
Branky: 13., 23. a 80. Vašíček, 7. Kušnír, 53. Navrátil, 60. Ordoš, 89. Plšek. Rozhodčí: Berka - Vlasjuk, Arnošt. ŽK: Cana - Hofmann, Machek. Diváci: 2441.
Olomouc: Reichl - Kušnír, Rajnoch (71. Bystroň), Šindelář, Vepřek - Petr, Houska, Cana (61. Plšek), Ordoš, Navrátil (57. Zahradníček) - Vašíček. Trenér: Kalvoda.
Sokolov: Beláň - Vondráček, Hofmann, Blažek, Hrubý - Machek, Čada (39. Šamánek), Dvořák II (Vaněček), Kosak - Pouček (81. Urma), Přeučil. Trenér: Šmejkal.
Táborsko - Frýdek-Místek 1:0 (1:0)
Branka: 23. Tusjak. Rozhodčí: Marek - Pelikán, Melichar. ŽK: Mráz, Presl, Traoré - Mehremič, Staško. Diváci: 415.
Táborsko: Toma - Ciferský, Mráz, Sladký, Tusjak - Traoré, Džafič, Surynek (90. Nešický), Presl (66. Ciku), Šiml - Strnad (79. Musiol). Trenér: Nečas.
Frýdek-Místek: Mihalek - Švrček (46. Hykel), Mehremič, Žídek, Literák - Ilko, Ďuriška, Vašenda, Just (76. Zapalač) - Staško, Matúš (79. Jurišič). Trenér: Orel.
Vlašim - Znojmo 0:2 (0:2)
Branky: 45.+1 Dreksa z pen., 45.+2 Ledecký. Rozhodčí: Jech - Kotalík, Kříž. ŽK: Hejný, Breda, Barák, Radoš - Ledecký, Lapeš. ČK: 21. Nový (Vlašim). Diváci: 596.
Vlašim: Fendrich - Petrů, Breda, Štochl, Starý - Vebr (68. Simerský) - Nový, Vopat (46. Matějka), Barák, Průcha (46. Radoš) - Hejný. Trenér: Petržela.
Znojmo: Ilizi - Hříbek, Dreksa, Svozil, Helísek - Cihlář, Lacko, Njire (46. Lapeš), Okleštěk - Ledecký (72. Nepožitek), Pázler (79. Stáňa). Trenér: Grmela.

Reklama