Hlavní obsah

Melunovič na Teplice nezanevřel a chce pomoci Ústí k záchraně

Ústí nad Labem

V zimě si dělal fotbalový útočník Alen Melunovič naděje, že by se mohl udržet v hráčském kádru prvoligových Teplic, ale realita je jiná. Momentálně působí na hostování v druholigovém Ústí nad Labem. Po přesunu o soutěž níž ovšem na teplický klub nezanevřel, nijak nezatrpkl a naopak se s vervou pustil do jarních bojů. A vítězným gólem na 1:0 zařídil ústeckému mužstvu tři body v důležitém duelu s Opavou!

Článek

O tom, proč na čas opustil Teplice a jak prožívá současnost, hovoří Melunovič bez zášti a spíš se snaží o pozitivní náhled. „Ve fotbale vás provází konkurence celý život," glosuje svou nynější situaci. V závěru podzimu si připsal prvoligové starty a věřil, že brzy přibudou další.

„V lednu přestoupil teplický útočník Aidin Mahmutovič do Plzně a myslel jsem si, že v Teplicích zůstanu. Všechno se změnilo. Nedá se nic dělat. Byl jsem překvapený, když se rozhodlo, že půjdu do Ústí. Je pravda, že půl roku předtím jsem moc nehrál a teplický trenér říkal, že hostování ve druhé lize mi může prospět, abych se dostal do herní pohody," líčí Melunovič.

Dohodly se obě strany

„Kouč to takhle zvolil a mohu s tím jen souhlasit. Nakonec beru fakt, že je lepší zkusit to jinde a hrát, než sedět na lavici. Dohodly se na tom obě strany. A v létě se snad vrátím do Teplic," přibližuje svůj postoj.

Pro Ústí se stal okamžitě klíčovým hráčem. „Věřím, že mužstvu pomohu a ústecký klub zase pomůže mně. Společně máme jediný cíl, abychom se zachránili ve druhé lize. Nad ničím jiným nepřemýšlím. Chci jen odvádět svoji práci, a když dám nějaké góly, bude to jen dobře," poukazuje Melunovič na skutečnost, že právě jeho trefa znamenala díky vítězství nad Opavou opuštění předposledního a tudíž sestupového místa v tabulce!

„Takový start do jara jsme moc potřebovali. Bylo to odbojovaný zápas, přálo nám i štěstí. Jen aby to vydrželo," vyhlíží už Melunovič další kolo, v němž Ústečtí nastoupí v neděli 15. března na půdě Baníku Most. Tedy týmu, který po prohře v Třinci klesl právě na obávanou patnáctou příčku a bude mít také nesmírnou motivaci v boji o záchranu.

Reklama

Související témata: