Hlavní obsah

Chceme hrát nahoře a bojujeme o postupové místo, říká nový trenér Nečas o ambicích Táborska

Most

Fotbalisté FC Táborsko i po zimní změně trenéra pokračují v nastoupeném trendu z minulé sezóny a z podzimu, kdy čeřili vody v popředí tabulky FNL. Na práci kouče Petra Frňky, který neodolal nabídce z prvoligového Baníku Ostrava, plynule navazuje nový trenér mužstva Radim Nečas. „Chceme hrát nahoře a uvidíme, jak to dopadne,“ řekl Nečas v rozhovoru pro Sport.cz po vítězném zápase v Mostě.

Foto: Josef Pešout, Právo

Radim Nečas, trenér fotbalistů Táborska.

Článek

Jaké poznatky jste čerpal od svého předchůdce na lavičce Táborska?

Mužstvo jsem znal. Některé hráče už z doby, kdy jsem v Táborsku působil jako asistent tehdejšího trenéra. A Petr Frňka mi při svém odchodu do Ostravy předal spoustu informací. Měli jsme spolu několik sezení. I během zimní přípravy jsme byli v kontaktu.

Momentálně Táborsko figuruje na třetím místě tabulky druholigové soutěže s minimální ztrátou na druhý Varnsdorf. A tudíž se logicky naskýtá otázka, do jaké míry vás láká případný postup do první ligy?

Sigma Olomouc je jasná. Má v čele už velký náskok a drží se sama vpředu a mimo hru o druhé místo, o které se bojuje. Vlčáků je hodně. Od druhého místa je to narovnané, týmy dělí od sebe jen pár bodů. V Mostě jsme získali plusový výsledek a nezbývá nám, než jej potvrdit příště v domácím prostředí.

Co je podle vás největší předností Táborska?

Myslím, že hra i celkový projev, jímž se prezentujeme, má hlavu a patu. Hráči si věří a snaží se hrát dobrý fotbal. Chceme se dál držet špičky, a jestli z toho vzejde druhé, nebo až páté místo, nevíme. Ale podle přístupu kluků vidím, že je to baví. V tom spočívá největší pozitivum a věřím, že to hráči přenesou i do další fáze sezóny.

V minulém kole jste uspěli na půdě předposledního Mostu. V čem jsou specifické zápasy proti celkům, ohroženým sestupem?

Soupeř je pod tlakem, že musí vyhrát. A to je dostává pod psychickou deku. Nám pomohlo, že jsme přečkali penaltu domácích, která byla nařízena správně proti nám. Mostečtí pak ještě víc znervózněli, čehož jsme využívali k brejkům. Jeden jsme využili a škoda, že jsme nepřidali další gól.

Reklama

Související témata: