Hlavní obsah

Žižkov - Frýdek-Místek 2:0Žižkov doma přehrál Frýdek-Místek a drží se v boji o postup

Fotbalisté Žižkova potvrdili, že doma patří k nejsilnějším týmům Fotbalové národní ligy, a v 21. kole porazili Frýdek-Místek 2:0. Na vlastním stadionu tak vyhráli už osmý z 11 zápasů této sezony a drží se v boji o postup. Z páté příčky ztrácejí na druhý Zlín tři body.

Článek

Žižkov udeřil poprvé v 10. minutě, když po rohovém kopu střílel Bartošák a hostující Staško tečoval míč do vlastní branky. Krátce po změně stran zvýšil po individuální akci Voltr.

Frýdek-Místek se k výraznější šanci na snížení nedostal. Naopak od větší prohry ho uchránil brankář Prepsl, který vychytal Karafiáta, Černého i Podrazkého.

Souboj dvou nejhorších týmů tabulky přinesl výhru posledního Kolína, který doma zdolal Most 3:1. Pro Baník už to byla šestá porážka v řadě, naopak Kolín vybojoval teprve druhou výhru v sezoně.

Most přitom vedl, když po 473 minutách bez gólu utnul střelecké trápení zkušený Koukal. Jenže ještě do poločasu srovnal Teplý a Kolín ucítil šanci ještě oživit naději na záchranu.

Dvacet minut před koncem kopali domácí penaltu, kterou však Mehanovič zahodil. Ovšem v 81. minutě už rozhodl v akrobatické pozici kapitán Biško, v závěru pak ještě pojistil kolínskou výhru Veselý.

21. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - Frýdek-Místek 2:0 (1:0)
Branky: 10. vlastní Staško, 47. Voltr. Rozhodčí: Pechanec - Blažej, Vaňkát. ŽK: Souček, Hovorka - Talián, Literák. Diváci: 1311.
Žižkov: Holý - Dressler, Karafiát, Hovorka, Bartošák - Souček - Súkenník, Podrazký, Folprecht (72. Bazal), Voltr (90. Peterka) - Marek (79. Černý). Trenér: Trpišovský.
Frýdek-Místek: Prepsl - Ilko, Žídek, Literák, Švrček - Zapalač, Vašenda, Vaněk (64. Bello), Talián - Ďuriška (71. Jurišič), Staško (80. Matůš). Trenér: Orel.
Kolín - Most 3:1 (1:1)
Branky: 40. Teplý, 81. Biško, 85. Veselý - 11. Koukal. Rozhodčí: Berka - Pospíšil, Arnošt. ŽK: Kouřil, Biško - Schůt, Procházka, Běloušek. Diváci: 224.
Kolín: Vejmola - Biško, Hýbl, Kouřil, Ježdík - Skwarczek, Hurka (84. Čavoš), Mehanovič (73. Sodoma), Bláha (37. Veselý), Eliáš - Teplý. Trenér: Bobek.
Most: Divkovič - Řehák, Fall, Jan Procházka, Běloušek - Kurtaj, Koukal, Schůt (84. Kotlan), Koudelka, Wermke (73. Sulovský) - Jiří Procházka. Trenér: Medynský.

Reklama

Související témata: