Hlavní obsah

Ústí - Zlín 1:2Zlín už je na postupovém místě

Fotbalisté Zlína vyhráli sedmé z posledních osmi utkání a už jsou na druhé příčce Fotbalové národní ligy, znamenající postup do nejvyšší soutěže. Tentokrát svou formu potvrdili v Ústí nad Labem, kde triumfovali 2:1. V druhém dnešním zápase 24. kola vyhrála Vlašim 1:0 na hřišti Třince.

Článek

Zlín má momentálně nejlepší formu ze všech účastníků druhé ligy a i v Ústí ukázal, že se mu nyní daří. V 15. minutě ho poslal do vedení Holík, který po individuální akci překonal brankáře střelou z vápna.

Ústí pak mělo více ze hry a vytvářelo si i šance, ovšem často netrefovalo branku. To Zlín byl v zakončení přesnější a v 60. minutě to potvrdil Malý, který po rohovém kopu na zadní tyč zvýšil. Domácí snížili až pět minut před koncem zásluhou Veverky, ale na vyrovnání už nedosáhli.

To v Třinci rozhodl jediný gól, o který se už v 9. minutě postaral vlašimský záložník Kučera. Tomu ale situaci výrazně usnadnil průnikem po pravém křídle Breda, který následně přihrál Kučerovi do ideální pozice. Třinec měl dvě slibné šance na vyrovnání, ale Joukl ani Dedič míč do branky nedostali.

24. kolo druhé fotbalové ligy:
Ústí nad Labem - Zlín 1:2 (0:1)
Branky: 85. Veverka - 15. Holík, 60. Malý. Rozhodčí: Berka - Štěrba, Kotalík. ŽK: Leibl - Malý. Diváci: 1329.
Ústí nad Labem: Zacharda - Vraštil, Zukič, L. Vaněk, Šraga - M. Zeman, J. Peterka, Martykán, Leibl (67. Krátký) - Melunovič (71. Veverka), Smola. Trenér: Němec.
Zlín: Dostál - Pazdera, Malý, Hájek, Matějov - Kopečný (69. Chmelo), Holík (89. Motal), Živulič, Bartolomeu (83. Kraut) - Železník, Poznar. Trenér: Páník.
Třinec - Vlašim 0:1 (0:1)
Branka: 9. Kučera. Rozhodčí: Zelinka - Peřina, Melichar. ŽK: Janoščín, Matoušek, Hloch - Kučera, Simerský. Diváci: 321.
Třinec: Paleček - Matoušek (73. Gavlák), Vomáčka, Hloch, Kubáň - Janoščín (46. Tomeček), Hupka, Ceplák (66. Gajdošík), Malcharek - Joukl, Dedič. Trenér: Kalivoda.
Vlašim: Budínský - Breda, Simerský, J. Štochl, Nový - Petrů - Radoš (88. Hejný), Brejcha, Barák, Kučera (74. Veselý) - Jícha (68. Gebert). Trenér: Petržela.

Reklama

Související témata: