Hlavní obsah

Vlašim - Kolín 3:3Fotbalisté Kolína jsou prvním sestupujícím týmem z druhé ligy

Aktualizováno

Fotbalisté Kolína se stali prvním jistým sestupujícím týmem z druhé ligy. Středočeskému celku nebylo nic platné, že v dnešním duelu 26. kola dvěma brankami v závěru vybojoval remízu 3:3 ve Vlašimi. Kolín má čtyři kola před koncem soutěže třináctibodovou ztrátu na čtrnáctý Frýdek-Místek, kterou už nemůže smazat.

Článek

Kolín ve Vlašimi udeřil těsně před poločasem, kdy se trefil Hýbl. Domácí Matějka gólem z penalty a brankou ze hry skóre brzy po přestávce otočil, a když se za chvíli prosadil Brejcha, zdálo se, že Vlašim v klidu dokráčí k vítězství. Jenže v 80. minutě snížil Eliáš a v závěru zařídil nečekanou dělbu bodů Biško.

Táborsko nečekaně prohrálo s Pardubicemi 0:1 a nevyužilo šanci přiblížit se čelu tabulky Fotbalové národní ligy. Na druhý Zlín a třetí Varnsdorf, které mají k dobru víkendové zápasy, dál ztrácí pět bodů.

Táborsku zápas vůbec nevyšel a o branku si koledovalo. Nakonec ji dal čtvrt hodiny před koncem Petráň z dorážky. Domácí mohli vzápětí srovnat, ale střídající Musiol trefil jen tyč.

Před Táborsko se na čtvrté místo o skóre dostal Žižkov, který remizoval na půdě Ústí nad Labem bez branek. Pražané byli většinu času lepší, ale v první půli čtyřikrát mířili jen do brankové konstrukce. V závěru měli velkou šanci i domácí, Králíka však vychytal gólman Holý.

26. kolo druhé fotbalové ligy:
MAS Táborsko - FK Pardubice 0:1 (0:0)
Branka: 75. Petráň. Rozhodčí: Pechanec - Pospíšil, Melichar. ŽK: Kakrda (Pardubice). Diváci: 515.
Táborsko: Toma - Sladký, Mráz, Hric, Tusjak - Šiml - Kočí (63. Surynek), Nešický, Javorek, Presl (80. Ciku) - Strnad (63. Musiol). Trenér: Nečas.
Pardubice: Frydrych - Kakrda, Bederka, Kopřiva, Sejvl - Záviška (61. Pánek), Kudrna, Jeřábek, Dostálek (65. Fousek) - Fusek, Petráň (81. Klátil). Trenér: Míchal.
Graffin Vlašim - FK Kolín 3:3 (0:1)
Branky: 51. z pen. a 54. Matějka, 63. Brejcha - 44. Hýbl, 80. Eliáš, 90. Biško. Rozhodčí: Jech - Mokrusch, Kožár. ŽK: Štochl - Bláha, Ježdík. Diváci: 485.
Vlašim: Budínský - Hell, Breda, Štochl, Nový - Kučera (77. Radoš), Brejcha, Vebr, Průcha - Jícha (46. Matějka), Hejný (46. Barák). Trenér: Petržela.
Kolín: Řehák - Ježdík, Jelínek, Kouřil, Biško - Skwarczek, Hurka (46. Veselý), Hýbl, Bláha (67. Sodoma), Eliáš - Teplý. Trenér: Bobek.
FK Ústí nad Labem - Viktoria Žižkov 0:0
Rozhodčí: Orel - O. Černý, Fišer. ŽK: Peterka, Králík, Krátký (všichni Ústí). Diváci: 863.
Ústí: Zacharda - Vraštil, Zukič, Vaněk, Zeman - Pavlata (77. Králík), Peterka, Martykán, Novotný (82. Šraga) - Smola, Veverka (46. Krátký). Trenér: Němec.
Žižkov: Holý - Dressler, Hovorka, Šťastný, Bartošák - Súkenník (66. Kučaba), Souček, Podrazký (73. D. Černý), Folprecht, Bazal - Voltr (88. Opluštil). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: