Hlavní obsah

Pelta apeluje: Varnsdorf by do první ligy jít neměl

Nedělní radostnou atmosféru na severu Čech nechtěl rušit, dnes už se šéf Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta vyjádřil jasně: Varnsdorf by přesto, že zaujal ve druhé lize postupové místo za Olomoucí, mezi domácí fotbalovou elitu postupovat neměl! Rázné doporučení rodák z Varnsdorfu vyslovil v rozhlasovém pořadu 20 minut Radiožurnálu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Pelta.

Článek

„Apeloval abych, ať si užijí radost z úspěchu, ale neměli by postupovat do ligy, za 12 měsíců ani za delší období nebudou mít vlastní stadión splňující normy," vyjádřil se Pelta.

„Rozum velí, aby se vydali cestou postupných úprav. Nedá se říci, že by v rozpočtu města bylo 100 miliónů," pokračoval.

„Varnsdorf nemá možnost během roku přebudovat svůj stadión tak, aby vyhovoval podmínkám pro první fotbalovou ligu," uznal v minulých dnech i starosta města Stanislav Horáček.

Případné povolené roční "hostování" Varnsdorfu v jiném městě se Peltovi s ohledem na předešlé případy (mj. Blšany, Střížkov, Znojmo) také nejeví jako vhodné.

Varnsdorfské kývnutí na účast v první lize by tak podle Pelty bylo neracionální a nezodpovědné. I s ohledem na třímiliónovou pokutu, kterou by klub dostal, pokud by stadión včas nezajistil.

Šance pro Zlín a Žižkov?

Pokud Varnsdorf první ligu nevezme, nabízí se šance Žižkovu či Zlínu. Do konce soutěže zbývá ještě jedno kolo, oba týmy mají shodně 52 bodů, ale Moravané mají lepší bilanci vzájemných zápasů.

Pelta, rovněž vlastník jabloneckého fotbalového klubu, se v pořadu dále vyjádřil, že Plzeň vyhrála zaslouženě první ligu. Rovněž řekl, že plně stojí za párem Dagmar Damková (šéfka rozhodčích) - Roman Berbr (místopředseda FAČR), byť čelí občasné ostré kritice.

Dále šéf českého fotbalu sdělil, že se bude snažit udělat vše pro to, aby kouč reprezentační jednadvacítky Jakub Dovalil mohl pro nadcházející ME na domácích stadiónech využít všechny hráče, které chce. Tedy i Matěje Vydru, jehož Watford zřejmě nebude chtít uvolnit.

„Musíme udělat maximum, abychom dostali souhlas klubu. I sám hráč nastoupit chce," uvedl Pelta s tím, že základním cílem týmu má být postup ze skupiny, tedy nejhůře druhé místo v konkurenci Německa, Dánska a Srbska.

Reklama