Hlavní obsah

Některé články se nečtou hezky, říká nejlepší hráč druhé ligy Breite o nejistotě Varnsdorfu

Ústí nad Labem

Fotbalisté FK Varnsdorf zakončili skvělou sezónu, v níž vybojovali druhé místo v tabulce FNL, bezbrankovou remízou na půdě Ústí nad Labem. V zápase nechyběl ani klíčový hráč varnsdorfského mužstva Radim Breite, který byl vyhlášen nejlepším fotbalistou celé soutěže. Pro něj osobně i klub je to významné ocenění, protože ambiciózní záložník bez prvoligových zkušeností nechal za sebou i zkušené borce Sigmy Olomouc z kádru největšího favorita a nakonec i vítěze druhé ligy. „Ale nejvíc mě těší postupové umístění Varnsdorfu,“ svěřil se Breite pro Sport.cz.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Stadión ve Varnsdorfu nevyhovuje podmínkám pro první ligu.

Článek

Co pro vás znamená titul nejlepšího hráče druhé ligy?

Třešničku na dortu za celou sezónu. Nejvýš ale stavím týmové výsledky.

Varnsdorf prožil výjimečný soutěžní ročník. Po jeho skončení oznámil úspěšný trenér Zdenko Frťala svůj odchod z klubu. Jaké bylo loučení?

Po zápase v Ústí jsme si v kabině naposledy zařvali, i když jsme nevyhráli. S trenérem Frťalou jsme byli v mužstvu pospolu několik let a za všechny hráče bych mu chtěl poděkovat za to, co pro nás udělal. I směrem do další hráčské kariéry nám toho dal nesmírně moc. A že končí? To je život, Varnsdorf i trenér si jdou každý svoji cestou.

Jak prožíváte spekulace ohledně toho, jestli bude Varnsdorf startovat v první lize?

Celý rok bojujeme o to, abychom postoupili. Druhým místem jsme si zajistili právo na účast v lize, ale některé články se nečtou hezky. Většinou se píšou negativní věci na téma, zda nás do ligy pustí nebo ne. Přesto věřím, že vedení našeho klubu udělá maximum a ligu si za Varnsdorf zahrajeme. Řešíme to i v kabině. Postupu si moc vážíme. Jsme kluci někdy s označením jako odpadlíci z ligy, a chceme si ligu zahrát, když jsme si ji vykopali. A kdyby to nevyšlo, byli bychom smutní. Všichni vědí, že ve Varnsdorfu je zdravé jádro.

Naznačíte, jestli máte nabídky i ze současných prvoligových klubů?

Něco tam je, ale zatím bych je neřešil. Je to těžká situace. Musíme nejdřív počkat, jak to dopadne s Varnsdorfem. Uvidíme, co bude dál. Snad je na to ještě čas.

Reklama

Související témata: