Hlavní obsah

Mužstvo má pořád veliký potenciál, libuje si nový trenér Varnsdorfu Roman Skuhravý

Varnsdorf

Fotbalový trenér Roman Skuhravý vyhrál před dvěma lety s Jabloncem Pohár FAČR, skončil s ním na čtvrtém místě ligové tabulky, následně vedl severočeský tým v předkolech Evropské ligy. Loni v létě ale na jablonecké lavičce skončil. Po roční práci u mládeže v pražské Dukle zamířil zpátky na sever Čech, ale do Varnsdorfu. Stal se koučem mužstva, které na jaře obsadilo druhé místo v tabulce Fotbalové národní ligy, kterou bude hrát i nadále, jelikož klub nevyužil možnosti k postupu do první ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Roman Skuhravý.

Článek

Jak dlouho vás museli Varnsdorfští přemlouvat, abyste kývl na nabídku z druhé ligy?

Vůbec. Akorát jsem si potřeboval vyřídit svůj pracovní poměr na Dukle, kde jsem byl u dorostu maximálně spokojený s vidinou dlouhodobé spolupráce. Ale když mi „odchod" z Dukly dovolil pan Prokeš (generální manažer klubu), neexistovalo v mých úvahách ani procento proti tomu, aby vyslyšel zájem ze strany Varnsdorfu. Mužstvo je fotbalově zdravé, o čemž jsem se přesvědčil už po čtyřech dnech přípravy.

Zdá se, že si šance trénovat v předním týmu FNL vážíte?

Samozřejmě. Trenérů je tolik, že musíte být rád za příležitost. A těším se na to, jak budu s kluky pracovat. Potenciál je tady veliký. Hned na úvod přípravy jsme vyhráli v Dubí u Teplic nad ligovými Teplicemi 3:2, když jsme otočili nepříznivý stav třemi góly v řadě.

Přijal jste roli nástupce Zdenko Frťaly, který měl ve Varnsdorfu skvělé výsledky. Je to zavazující?

Práci svého trenérského předchůdce plně respektuji. Vím, co tady udělal pro progres a vývoj týmu. Ale zavřeli jsme myšlenky na to, že Varnsdorfští mohli postoupit do ligy, a přesto ji nehrají. Teď máme před sebou novou sezónu a nedíváme se zpátky, nýbrž dopředu. Není tady bezmoc, ale sportovní odhodlání.

Jaké je vaše varnsdorfské krédo?

Chceme mít radost z fotbalu a vznešeně řečeno ji rozdávat všem lidem okolo klubu a fanouškům. Hodláme hrát aktivně, ale zároveň i s dobrými výsledky. Věřím, že se nám to postupně podaří skloubit dohromady.

Uvažujete o posilách z nejvyšší soutěže?

Pokoušíme se doplnit kádr ještě na dvou místech. V pondělí by měl přijít Honza Juroška z pražské Dukly. A hledáme vhodný typ na pozici defenzivního záložníka.

Jaké máte osobní trenérské vize a plány?

Nevzal jsem angažmá ve Varnsdorfu jen kvůli tomu, abych se tady zviditelnil. Přišel jsem pracovat a s přáním, aby se mi povedlo něco vybudovat. A co do budoucna? Třeba si zahraji někdy první ligu i s Varnsdorfem.

Reklama

Související témata: