Hlavní obsah

Chceme se vejít do nejlepší čtyřky, říká sokolovský trenér Šmejkal

Sokolov

Prohánět favority a odvádět výkony na maximální hranici svých možností. S takovou vizí vstoupí fotbalisté Baníku Sokolov do dalšího ročníku druhé nejvyšší soutěže. Západočeši patří k jejím tradičním účastníkům a v posledních sezónách se už dokázali vklínit do první čtyřky nebo šestky tabulky. „A v těchto tendencích chceme pokračovat,“ řekl sokolovský trenér Daniel Šmejkal v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Daniel Šmejkal na archivním snímku

Článek

Z první ligy sestoupivší týmy Hradce Králové a Českých Budějovic jistě prahnou po návratu mezi elitu. Spřádáte plány, jak jim jejich očekávanou pozici postupových adeptů znepříjemnit?

Věřím, že jsme schopni vejít se do nejlepší druholigové čtveřice. Zmíněné exprvoligové kluby jsou favority. U ostatních týmů, které budou pomýšlet na přední příčky, nejspíš záleží na momentální formě a faktorech, jestli jsou hráči zdraví, a jak se bude fotbalově dařit. Máme mužstvo, které se bude snažit hrát co nejvýše. Ale až po půl roce zhodnotíme, jak na tom jsme, a uvidíme, jaké budou přesnější ambice a vyhlídky. Nejprve se soustřeďujeme na vstup do sezóny.

Litujete odchodu některých fotbalistů z jarního kádru?

Odešli pro nás dva klíčoví hráči, a rovnou do první ligy. Konkrétně středový stoper Standa Hoffmann do Slovácka a útočník Vojtěch Přeučil do Jihlavy. Ten dal osm gólů, takže je to ztráta. Ale pracujeme na doplnění a přestupové období ještě neskončilo.

Překvapením je možná skutečnost, že se vám podařilo získat záložníka Václava Proška z pražské Slavie.

Slyšel jsem, že měl jít na hostování do Ústí nad Labem, ale přišel k nám do Sokolova. Znám ho už ze svého trenérského působení u mládeže a juniorky ve Slavii. Věříme, že nám pomůže a Sokolov zároveň pomůže jemu. Na testech je v týmu Dan Černý z Viktorie Plzeň, z téhož klubu jsou tady Medveděv a Kratochvíl. Spolupráce s Plzní by mohla fungovat. Do útoku přišel Jiří Procházka z Baníku Most.

Druholigový ročník odstartujete zápasem s Pardubicemi. Co říkáte na skladbu a hlavně netypický počet soupeřů?

Obvykle se před sezónou v první a druhé lize říká, že máme před sebou třicet utkání, která nás prověří. Teď by se to hodilo také uvést, ale musím to poopravit na osmadvacet zápasů kvůli patnácti účastníkům.

Jak to berete?

Budu stručný: je to rarita, jinak bez komentáře. Bližší informace, proč není v soutěži šestnáct týmů, nemám. Tyhle věci jsem se dozvěděl jen z médií. Prostě daný stav vnímáme jako realitu, a tím to končí.

Reklama