Hlavní obsah

V Ostravě to byl ztracený půlrok, nikam mě to neposunulo, říká táborský Frňka

Ústí nad Labem

Fotbalový trenér Petr Frňka se po jarním působení v prvoligovém Baníku Ostrava vrátil do známého prostředí. Znovu usedl na lavičku FC Táborsko, jednoho z ambiciózních týmů druhé nejvyšší soutěže. Obnovená premiéra ve FNL pro něj a jím vedený jihočeský celek skončila remízou 1:1 v Ústí nad Labem. „Chceme hrát nahoře a dva ztracené body nás mohou mrzet,“ prohlásil Frňka v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Tomáš Svoboda, fcb.cz

Trenér Táborska Petr Frňka

Článek

Můžete se nejprve ohlédnout za svým trenérským angažmá v Baníku Ostrava?

Domnívám se, že k tomu, proč jsem tam šel, jsme se úplně nedostali. Z mého pohledu to byl ztracený půlrok. Nikam mě to neposunulo. Herní projev a výkonnost poklesly, ale nemá smysl říkat důvody propadu. Rozhodně to nebylo šťastné období.

Takže v Táborsku zřejmě máte velkou motivaci.

Tu jsem měl i v ostravském Baníku. V tom není rozdíl, fotbal je všude stejný.

Jak koresponduje zápas v Ústí nad Labem s vašimi představami a ambicemi?

Jsem rozezlený, protože jsme sahali po třech bodech, které jsme chtěli získat. Liknavostí jsme ale dva odevzdali, což nás bude mrzet. O spokojenosti s výsledkem nemůže být ani řeč. Věděli jsme, že na začátku sezóny je každý soupeř dobrý a bude bojovat. Hráli jsme profesorsky a přezíravě, a to se nám nakonec nevyplatilo.

Zápas Ústí - Táborsko sledovali i někteří ligoví trenéři, výprava Slovácka a zástupci dalších klubů. Myslíte, že jste je něčím zaujali?

Po pravdě: nebylo to strhující utkání ani vzrušující fotbal. Ti, kteří na zápas přišli, si asi chtěli nějak vyplnit volný čas.

Jaké cíle dostali fotbalisté Táborska od vedení klubu?

Netajíme se tím, že hodláme hrát nahoře a na předních příčkách. Musíme ale šlapat pokaždé devadesát minut a ne jako v Ústí. Cílem je umístění do pátého místa, a čím výš, tím to bude lepší. Nikdo v Táborsku by se tomu nebránil.

Co očekáváte od dalšího ročníku Fotbalové národní ligy?

Připadne mi, že patnáct účastníků je málo. A je mi to líto. Jsme v soutěži profíci a budeme o jednom víkendu stát, kdežto amatéři z dvacetičlenné ČFL si budou brát dovolenou, aby odehráli kolo.

Kdo myslíte, že má největší šanci na postup?

K favoritům druhé ligy řadím Hradec Králové i České Budějovice. Silné mohou být také Karviná, Opava, znovu jako loni Varnsdorf a Sokolov. A věřím, že do toho zasáhneme i my, první polovina tabulky může být hodně vyrovnaná.

Reklama

Související témata: