Hlavní obsah

Sokolov - Pardubice 1:0Sokolov i v deseti porazil Pardubice, Třinec deklasoval nováčka

Praha
Aktualizováno

Sokolov vstoupil do nové sezony Fotbalové národní ligy domácí výhrou 1:0 nad Pardubicemi, přestože poslední čtvrthodinu dohrával v oslabení. České Budějovice po pádu z první ligy jen remizovaly 1:1 na hřišti Vlašimi. Nedařilo se nováčkovi Sigmě Olomouc B, která prohrála jasně 1:5 v Třinci.

Článek

Lépe přitom do utkání vstoupila Sigma a už v sedmé minutě se prosadila zásluhou Rolince. Jenže už za minutu šel brankář Blaha do souboje po centru, míč nezískal a Malcharek hlavou zamířil do odkryté branky. Do poločasu ještě zvýšili zcela volný Dedič a po brejku Mozol.

Olomouc měla řadu šancí, ale se zakončením se trápila. Naopak v 76. minutě proměnil Malcharek penaltu za faul na Dediče a v závěru výhru ještě navýšil hlavou Tomeček.

Klíčovou postavou utkání mezi Sokolovem a Pardubicemi byl domácí útočník Bidje Manzia z Demokratické republiky Kongo, který na západě Čech hostuje z Dukly. První šanci sice ještě nevyužil, ale v 68. minutě se po dlouhém autu opřel do míče a brankář Frydrych stihl zasáhnout až za brankovou čárou.

V 74. minutě Manzia zahrál v útočném pokutovém území rukou, dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Sokolov se však ubránil a uhájil tři body.

České Budějovice ve Vlašimi inkasovaly už v 5. minutě poté, co centr přizvedl Kučera. Navíc brzy nato trefil břevno Reiter. Ve 30. minutě postupoval od poloviny hřiště sám na branku Linhart a srovnal. Jihočeši poté měli převahu, vytvořili si řadu šancí, ale brankáře Budínského už nepřekonali.

Nepovedlo se to ani Linhartovi, který po faulu na Kaloda kopal pokutový kop. Svou střelu ale nasměroval do břevna. V závěru ještě Kalod trefil tyč.

Penaltu neproměnila ani Opava. Kuzmanoviče vychytal gólman Frýdku-Místku Prepsl, ale domácí to příliš mrzet nemuselo, neboť vyhráli 1:0. Frýdek-Místek dlouho odolával tlaku, v 77. minutě však již inkasoval. Schaffartzik trefil břevno a odražený míč srazil do vlastní branky Literák.

1. kolo druhé fotbalové ligy:
Třinec - Sigma Olomouc B 5:1 (3:1)
Branky: 8. a 77. z pen. Malcharek, 32. Dedič, 45. Mozol, 85. Tomeček - 7. Rolinc. Rozhodčí: Machálek - Peřina, Boček. ŽK: Tomeček - O. Ševčík. Diváci: 616.
Třinec: Paleček - Velner, Vomáčka, Hloch, Knötig - Bedecs (65. Motyčka) - Malcharek (81. Joukl), Málek, Mozol, Tomeček (89. Janoščín) - Dedič. Trenér: Nečas.
Olomouc B: Blaha - Texl, O. Ševčík, Štěrba (46. Hýbl), Jemelka - Hladík, P. Ševčík, Habusta (78. Buchvaldek), Kalvach, Falta - Rolinc (65. Yunis). Trenér: Chromý.
Sokolov - Pardubice 1:0 (0:0)
Branka: 68. Manzia. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Ratajová. ŽK: Manzia, Vrtělka - Šejvl, Jeřábek, Pánek. ČK: 74. Manzia.
Sokolov: Belaň - Blažek, Vondráček, Kucalas, Urma - Vrtělka, Machek - Prošek (87. Vaněček), Manzia, Pouček (82. Medveděv) - Jiří Procházka. Trenér: Šmejkal.
Pardubice: Frydrych - Šejvl (79. Valenta), Vencl, Pospíšil, Kakrda - Pánek, Jeřábek, Kudrna, Fousek - Petráň (68. Řezníček), Klátil (53. Fusek). Trenéři: Míchal a Krejčí.
Vlašim - České Budějovice 1:1 (1:1)
Branky: 5. Kučera - 29. Linhart. Rozhodčí: Příhoda - Koval, Melichar. ŽK: Hronek, Nový - Hric. Diváci: 860.
Vlašim: Budínský - Nový, Štochl, Toml (75. Hell), Vondra - Vebr - Reiter, Hronek (46. Hašek), Kučera - Matějka, Nečas (46. Jícha). Trenér: Petržela.
Č. Budějovice: Křížek - Řezáč, Hric, Karafiát, Novák - Pešek (69. Kalod), Benát (61. Hála), Šimák, Funda (89. Wermke) - Linhart, Jurdík. Trenér: Cipro.
Opava - Frýdek-Místek 1:0 (0:0)
Branka: 77. vlastní Literák. Rozhodčí: Adámková - Hájek, Antoníček. ŽK: Schaffartzik - Zapalač, Literák, Bello, Mehremič. Diváci: 1826.
Frýdek-Místek: Prepsl - Ilko, Literák, Matúš, Mehremič - Hykel (76. Slaninka), Bello, Ďuriška, Krčula (81. Jarabica) - Zapalač - Vyskočil. Trenér: Radványi.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články