Hlavní obsah

Sigma Olomouc B - Varnsdorf 5:0Výrazná kanonáda v Olomouci. Rezerva Sigmy rozstřílela Varnsdorf

Olomouc
Aktualizováno

Fotbalisté olomouckého béčka poprvé v druhé lize bodovali. Tým Varnsdorfu, který rovněž ještě nezvítězil, porazili v pátém kole vysoko 5:0, hattrickem k tomu napomohl Jakub Plšek. Na první body a vstřelenou branku naopak po prohře 0:1 v Hradci Králové stále čeká poslední Frýdek-Místek.

Článek

Obranu hostů, kteří po minulé sezoně odmítli vybojovaný postup do nejvyšší soutěže, jako první pokořil ve 24. minutě hlavou Chorý. Pak už přišly Plškovy chvíle, olomoucký střelec potřeboval na tři branky 42 minut.

Domácí tým s posilami z prvoligového A-mužstva nakonec vyšperkoval první vítězství ještě jedním gólem, o který se pět minut před koncem postaral střídající Rolinc. Tři získané body katapultovaly Olomouc B na 11. místo, Varnsdorf je s dvěma remízami čtrnáctý.

Frýdek prohrál v Hradci i čtvrtý zápas v sezoně, ke gólu přitom neměl daleko. V prvním poločase na brankové čáře zastavil střelu Ujlakyho jeden z obránců, po přestávce zase trefil Ďuriška břevno. O výsledku tak rozhodla Pázlerova hlavička z 59. minuty, díky které Hradec podruhé za sebou vyhrál a udržel neporazitelnost.

5. kolo druhé fotbalové ligy:
Sigma Olomouc B - FK Varnsdorf 5:0 (2:0)
Branky: 41., 67. a 83. Plšek, 24. Chorý, 85. Rolinc. Rozhodčí: Váňa - Černý, Boček. ŽK: Štěrba - Zbrožek, Skwarczek, Jurča. Diváci: 209.
Olomouc B: Spurný - Radakovič, Štěrba, Rajnoch, Jemelka - Hladík (84. Texl), Plšek, Houska, Šindelář, Falta (71. Schmidt) - Chorý (80. Rolinc). Trenér: Chromý.
Varnsdorf: Porcal - Kvída, Filip, Zbrožek, Tvaroha - Ďurděvič, Norek, Daníček, Rudnytskyy (79. Juroška), Schubert (55. Kotiš) - Skwarczek (55. Jurča). Trenér: Skuhravý.
Hradec Králové - Frýdek-Místek 1:0 (0:0)
Branka: 59. Pázler. Rozhodčí: Lerch - Peřina, Šimáček. ŽK: Černý - Krišto, Vyskočil. Diváci: 1146.
Hradec Králové: Ottmar - Holeš, Nosek, Krmaš, Mareš - Trubač (72. Súkenník), Černý - Pázler (90. Janoušek), Vlkanova, Malinský (87. Schwarz) - Vaněček. Trenéři: Frimmel a Pilný.
Frýdek-Místek: Prepsl - Švrček, Slaninka (63. Silva), Ďuriška, Jarabica - Vašenda (81. Zapalač), Talián, Ujlaky, Ižvolt, Krišto - Vyskočil. Trenér: Radványi.

Reklama

Související témata: