Hlavní obsah

Vyšehrad - Sokolov 0:2Sokolov poskočil do čela druhé ligy

Praha

Fotbalisté Sokolova v šestém kole druhé ligy zvítězili na hřišti Vyšehradu 2:0 a posunuli se do čela tabulky. Druhé Znojmo na nového lídra ztrácí bod, ale má o jeden odehraný zápas méně.

Článek

Neporaženému Sokolovu se výborně povedl vstup do utkání. Už v šesté minutě otevřel skóre záložník Dvořák, který dorazil Manziovu střelu. Po hodině měl velkou šanci na vyrovnání Blažek, ale jeho lob skončil kousek nad brankou. Pojistku hostů přidal v 81. minutě Pouček po Dvořákově přiťuknutí.

Táborsko otočilo zápas ve Varnsdorfu a zvítězilo 3:1. Severočeši, kteří v minulé sezoně skončili druzí, ale kvůli nevyhovujícímu stadionu odmítli postup do nejvyšší soutěže, zůstávají po pěti odehraných duelech bez výhry na předposlední pozici.

Varnsdorf sice poslal do vedení ve 12. minutě Tvaroha, druhý poločas však jednoznačně patřil Táborsku. Jeho neporazitelnost v sezoně pomohli udržet dvěma góly střídající Traoré a jedním zásahem Presl.

Šesté kolo druhé fotbalové ligy:
FK Varnsdorf - MAS Táborsko 1:3 (1:0)
Branky: 12. Tvaroha - 50. a 90.+1 Traoré, 70. Presl. Rozhodčí: Adámková - Vitner, Melichar. ŽK: Porcal, Zieris, Juroš - Šiml, Sladký, Džafič. Diváci: 852.
Varnsdorf: Porcal - Zieris, Kvída (77. Schubert), Juroška, Zbrožek, Tvaroha - Filip, Ondráček (66. Ďurděvič), Daníček - Chukwuma (58. Špaček), Jurča. Trenér: Skuhravý.
Táborsko: Toma - Ciferský, Mráz, Hanzlík, Sladký - Nešický (39. Traoré), Šiml, Ciku (46. Džafič), Presl (74. Kočí), Javorek - Slepička. Trenér: Frňka.
Slavoj Vyšehrad - Baník Sokolov 0:2 (0:1)
Branky: 6. Jakub Dvořák II., 81. Pouček. Rozhodčí: Jech - Kotalík, Vlček. ŽK: T. Krbeček, Blažek - Kosak, Dřížďal.
Vyšehrad: L. Krbeček - Šimkovský, Gregora (55. Mysliveček), Petrášek, Šraga (55. Egert) - Smolák, T. Krbeček, Kučera, Macháček - Jindráček (89. Madej), Blažek. Trenér: Novotný.
Sokolov: Belaň - Prošek, Vondráček, Kosak, Urma - Vrtělka, Takács - Machek (46. Kratochvíl), Jakub Dvořák II., Pouček (83. Dřížďal) - Manzia (71. Procházka). Trenér: Šmejkal.

Reklama