Hlavní obsah

Sedm zápasů a 712 minut bez inkasovaného gólu. Brankář Pindroch si ale zásluhy nedělá

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Už v sedmi zápasech Fotbalové národní ligy nedostal karvinský brankář Branislav Pindroch gól. Nulu vychytal i o víkendu proti Třinci, který Karviná porazila 1:0. „Ty nuly jsou hezké, ale nechci se na to upínat. Pro nás je důležité, že se nám daří v defenzívě celkově a vyhráváme. Třinec prakticky nevystřelil a podobné to bylo i v jiných zápasech, kdy jsem nemusel řešit nic vážného,“ odmítal zásluhy 23letý Slovák, který nepustil gól už 712 minut.

Foto: Ivo Dudek

Slovenský brankář Karviné Branislav Pindroch nepustil gól už 712 minut.

Článek

Jak se chytá za obranou, která na brankáře nepustí v utkání téměř žádnou střelu?

Smekám před spoluhráči klobouk. Obrana je výborná, sedli jsme si. Všichni pracujeme do obrany na sto procent, všech jedenáct se nás doplňuje. Kluci se vracejí pod balon a nevypustí jediný souboj. To je pro brankáře důležité. Je to obdivuhodné, když soupeř nevystřelí na bránu. Za to mohu být jen rád. Jedinou vážnější šanci jsem musel řešit z prvního útoku úvodního zápasu sezóny ve Znojmě a byl z toho gól.

Naznačujete, že by v karvinské brance teď mohl stát kdokoliv?

(Smích). Momentálně to tak vypadá. Opravdu si žádné zásluhy na těch výhrách nepřipisuji.

Přesto, jak tuto sérii prožíváte? Sedm zápasů bez inkasovaného gólu není jen tak.

Snažím se to nevnímat. Zápas skončil a jdeme dál. Příště nás čeká Sokolov. Chvíli se můžeme těšit z té výhry, která byla důležitá, protože jsme museli navázat na tři body s Českými Budějovicemi. Teď už se ale budeme připravovat na Sokolov, s nímž se pereme o první místo.

Je těžké chytat, když nemáte moc práce?

Je to hlavně o koncentraci. Není snadné ji udržet, ale musím hru neustále sledovat. Kdybych na chvíli vypustil, mohlo by se něco stát. I s trenérem brankářů se o tom bavíme. Podporuje mě a říká mi, co mám dělat. Dovolím si tvrdit, že výkon brankáře tvoří ze sedmdesáti procent psychika. Ke konci to už ale bývají strašné nervy. Navíc, když to je jedna nula. Kluci ale opravdu výborně brání.

Český primát drží Petr Čech, který nepustil v brance Chelsea gól 1025 minut, minimálně evropský rekord pak patří Belgičanovi Danymu Verlindenovi. Ten v brance SC Bruggy nedostal gól 1390 minut. Jak vidíte své šance vy?

Mám tedy co dohánět (smích). Je příjemné, že jsem tak dlouho nedostal gól, ale já se k tomu nechci upínat. A v zápase to vůbec nevnímám. Snažím se každý den makat, abych se posunul ještě dál, ale důležité je, že se daří týmu.

Reklama

Související témata: