Hlavní obsah

Třinec - Sokolov 0:0Sokolov znovu remizoval, Pardubice neudržely tříbrankové vedení

Praha
Aktualizováno

Pardubice v 10. kole Fotbalové národní ligy neudržely tříbrankové vedení a ve Frýdku-Místku jen remizovaly 3:3, když všechny tři góly inkasovaly v posledních 15 minutách. Fotbalisté Sokolova potřetí za sebou jen remizovali, dnes 0:0 v Třinci. Nadále však spolu s Karvinou drží neporazitelnost a jsou v kontaktu s vedoucím Znojmem, které ale má zápas k dobru.

Článek

Sokolov poprvé v sezóně vyšel střelecky naprázdno, v největší šanci Kosaka vychytal brankář Paleček. Dobrou pozici měl v závěru i Vondráček, ale hlavou minul. Nebezpečnější byli Třinečtí. Proti však byl brankář Beláň, který zazářil především při Tomečkově ráně pod břevno. Čtvrt hodiny před koncem mu po Tomečkově hlavičce pomohla i tyč.

To ve Frýdku-Místku si fanoušci užili hned šest branek. Nejprve od hostů z Pardubic, když se dvakrát prosadil Petráň a jednou Kakrda. Jenže závěr Východočechům vůbec nevyšel. V 75. minutě mířil hlavou přesně Vyskočil a o dvě minuty později udělal ze zápasu drama Ižvolt trefou z přímého kopu. V poslední minutě přišla standardní situace, na kterou si naběhl i brankář Prepsl, míč se dostal k Literákovi a ten zařídil dělbu bodů.

O neporazitelnost přišlo Táborsko, které ve Vlašimi hrálo už od 9. minuty bez vyloučeného Kočího. Oslabení soupeře domácí využili a po gólech Nového a Jandy slavili první výhru v sezoně.

Sérii tří zápasů bez výhry ukončil exligový Hradec Králové, který vyhrál 1:0 v Opavě. O jediný gól se z pokutového kopu postaral Mareš.

10. kolo druhé fotbalové ligy:
Třinec - Sokolov 0:0
Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Kožár. ŽK: Tomeček, Bedecs, Velner - Takács, Pouček. Diváci: 262.
Třinec: Paleček - Velner, Čelůstka, Hloch, Janoščín - Bedecs - Malcharek, Mozol (73. Teplý), Ceplák (78. Salachna), Tomeček - Dedič. Trenér: Nečas.
Sokolov: Belaň - Prošek, Takács, Vondráček, Urma - Machek, Dvořák, Vrtělka, Kosak - Pouček (70. Procházka), Manzia (54. Medveděv). Trenér: Šmejkal.
Vlašim - Táborsko 2:0 (1:0)
Branky: 41. Nový, 79. Janda. Rozhodčí: Franěk - Melichar, Myška. ŽK: Hronek, Tarczal - Javorek, Navrátil, Strnad, Traore. ČK: 9. Kočí (Táborsko). Diváci: 510.
Vlašim: Budínský - Breda, Štochl, Toml, Nový - Vebr, Tarczal - Kučera (72. Janda), Hronek (46. Brejcha), Průcha - Matějka (88. Jícha). Trenér: Petržela.
Táborsko: Toma - Kotrba (28. Sall), Ciferský, Hanzlík, Kočí - Džafič, Ciku (69. Slepička), Javorek, Traore, Navrátil - Strnad (65. Nešický). Trenér: Frňka.
Frýdek-Místek - Pardubice 3:3 (0:2)
Branky: 75. Vyskočil, 77. Ižvolt, 90. Literák - 8. a 61. Petráň, 45. Kakrda. Rozhodčí: Nenadál - Arnošt, Antoníček. ŽK: Vyskočil, Krčula - Vencl.
Frýdek-Místek: Prepsl - Švrček, Literák, Jarabica, Talián (21. Ilko) - Ižvolt, Krišto, Ujlaky (60. Silva), Bello, Zapalač (46. Krčula) - Vyskočil. Trenér: Radványi.
Pardubice: Frydrych - Šejvl, Vencl, Jeřábek, Kakrda - Kim Te-won, Řezníček, Kudrna, Kopřiva, Fousek (88. Pánek) - Petráň. Trenéři: Míchal a Krejčí.
Opava - Hradec Králové 0:1 (0:0)
Branka: 62. Mareš z pen. Rozhodčí: Berka - Vlček, Šimáček. ŽK: Jursa, Čelůstka - Černý. Diváci: 1361.
Opava: Vašek - Zd. Pospěch, Simerský, Dvorník, Čelůstka - Žídek - Grussmann (63. Jurečka), Jursa, Schaffartzik - Zb. Pospěch, Kuzmanovič (72. Machálek). Trenér: Baránek.
Hradec Králové: Ottmar - Holeš, Chleboun, Nosek, Mareš - Janoušek - Súkenník (81. Schwarz), Vlkanova (86. Plašil), Černý, Malinský - Pázler (70. Vaněček). Trenéři: Frimmel a Pilný.

Reklama