Hlavní obsah

Hráčem měsíce ve FNL je Pindroch, mezi trenéry zvítězil Němec

Poté, co minulý měsíc získal cenu pro nejlepšího trenéra Jozef Weber, má i tentokrát klub z Karviné v anketě Ligové fotbalové asociace své zastoupení. Nyní se ve FNL ocenění dočkal hráč, a sice slovenský brankář Branislav Pindroch. V září ani jednou neinkasoval a je se sedmi vychytanými čistými konty ve vedení druholigových statistik. I díky jeho přispění se Karviná drží na dostřel postupovým příčkám. Mezi trenéry zvítězil Petr Němec z Ústí nad Labem.

Foto: LFA

Trenérem měsíce se stal Petr Němec z FK Ústí nad Labem.

Článek

Vytáhlý třiadvacetiletý brankář Branislav Pindroch fotbalově vyrůstal v Banské Bystrici, kde se propracoval až do mužského áčka. Zajímavostí je, že první dva roky hrával jako útočník. "V Banské jsem působil od svých šesti let a znal tam všechny lidi. Když jsem přišel do Karviné, prožíval jsem smíšené pocity. Musel jsem si svou pozici obhájit a vypracovat se. Začátky byly těžké, ale po nějaké době jsem si na zdejší prostředí zvykl a líbí se mi tu. Je pro mě důležité, že chytám. Jsem zde spokojený," říká muž v rukavicích, který do Slezska zamířil v létě roku 2013.

Pindroch v září nepustil ani branku. Jeho šňůra neprůstřelnosti byla o to impozantnější, že poprvé inkasoval v prvním zápase, podruhé až pak v 9. kole na půdě předního Sokolova. Je pravdou, že mnohdy neměl za kompaktně hrající obrannou řadou příliš práce, jenže někdy bývají právě takové zápasy pro gólmany nejtěžší.

Trenér Petr Němec v minulé sezóně převzal mužstvo, které se trápilo sestupovými starostmi. Dnes je Ústí nad Labem mančaftem, který trochu překvapivě vede tabulku Fotbalové národní ligy. Klíčovým bylo právě září, ve kterém Ústí nasbíralo deset bodů z celkových dvanácti možných a odpíchlo se ke své sedmizápasové sérii bez porážky. "Kolektiv začal pořádně fungovat a pochopil mou koncepci. Přesvědčil jsem hráče, že jedině prací a zase prací se můžeme dostat do nejvyšších pater. A já věřím, že to pochopili," říká zkušený kouč.

Skvělou formu podtrhli Severočeši i v národním poháru, ve kterém senzačně vyřadili pražskou Slavii.

Reklama