Hlavní obsah

Frýdek-Místek - Znojmo 0:2Znojmo vyhrálo ve Frýdku-Místku a vede tabulku FNL

Znojmo využilo páteční remízy Ústí nad Labem a vede tabulku Fotbalové národní ligy. V 11. kole druhé nejvyšší soutěže vyhrálo 2:0 na hřišti Frýdku-Místku a má před Ústím jednobodový náskok, navíc má zápas k dobru. Táborsko doma rozstřílelo Třinec 5:1, když hrálo hodinu přesilovou hru.

Článek

Znojmo poslal v 18. minutě do vedení Žondra, který se trefil z levé strany ke vzdálenější tyči. Srovnat mohl Krčula, ale nastřelil jen konstrukci branky. Definitivní rozhodnutí tak přišlo až čtyři minuty před koncem, kdy se z přímého kopu trefil Njire.

Atraktivní zápas se hrál na stadiónu Táborska, kde vedli hosté z Třince po gólu Dědiče, jenže Javorek rychle srovnal a ve 30. minutě hosty oslabil Janoščín, který ve vápně fauloval Presla a dostal červenou kartu. Nařízenou penaltu navíc proměnil Hanzlík a nasměroval svůj tým za výhrou. Tu po změně stran Táborsko ještě navýšilo, když se lobem trefil znovu Javorek a dva góly zaznamenal také Strnad.

Pardubice doma porazily Vlašim 2:0. Jako první však mohli udeřit hosté, když nejprve jejich brejk zastavil brankář včasným vyběhnutím, jeho odkop Matějka vracel do odkryté branky, míč ale ještě stihl vyhlavičkovat Vencl. Pak už ale hrozili hlavně domácí a několik šancí Vlašim se štěstím přečkala.

Těsně před poločasem už ale udeřilo poté, co si Jeřábek naskočil na rohový kop a hlavou se trefil k tyči. Výhru pak potvrdil Fusek, který mohl v závěru udeřit ještě jednou, ale při samostatném úniku nepřekonal brankáře Budínského.

Fotbalová národní liga - 11. kolo:
Pardubice - Vlašim 2:0 (1:0)
Branky: 45. Jeřábek, 71. Fusek. Rozhodčí: Machálek - Vlček, Vitner. ŽK: Kopřiva, Fusek - Matějka, Brejcha. Diváci: 613.
Pardubice: Frydrych - Šejvl, Kopřiva, Vencl, Kakrda - Kim Te-won (86. D. Pánek), Řezníček, Kudrna, Jeřábek, Fousek (88. Kovář) - Klátil (55. Fusek). Trenéři: Míchal a Krejčí.
Vlašim: Budinský - Breda, Štochl, Toml, Nový (34. Vondra) - Kučera, Vebr, Hronek, Tarczal (46. Brejcha), Průcha - Matějka (66. Mihálik). Trenér: Petržela.
Táborsko - Třinec 5:1 (2:1)
Branky: 27. a 50. Javorek, 53. a 90. Strnad, 31. Hanzlík z pen. - 22. Dedič. Rozhodčí: Nenadál - Koval, Kubr. ŽK: Hanzlík, Strnad, Nešický (všichni Táborsko). ČK: 30. Janoščín (Třinec). Diváci: 412.
Táborsko: Toma - Ciferský, Mráz, Hanzlík, Sladký - Ciku (46. Džafič), Šiml, Traore, Presl (78. Dordič), Javorek (66. Nešický) - Strnad. Trenér: Frňka.
Třinec: Paleček - Čelůstka, Hloch, Janoščín, Salachna (81. Kučera) - Bedecs - Malcharek, Mozol (46. Teplý), Ceplák, Tomeček (59. Samiec) - Dedič. Trenér: Nečas.
Frýdek-Místek - Znojmo 0:2 (0:1)
Branky: 18. Žondra, 86. Njire. Rozhodčí: Orel - Hock, Fišer. ŽK: Ilko, Krčula, Jarabica - Žondra. Diváci: 820.
Frýdek-Místek: Prepsl - Švrček, Literák, Jarabica, Ilko (81. Stratil) - Krčula (67. Zapalač), Bello, Ujlaky (57. Silva), Ižvolt, Krišto - Vyskočil. Trenér: Radványi.
Znojmo: Veselý - Mezlík, Cihlář, Odehnal, Helísek - Šumbera, Nepožitek, Okleštěk (90. Pokorný), Stáňa (69. Ledecký) - Šamánek (82. Njire), Žondra. Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: