Hlavní obsah

Fotbalový Most zaplatí za napadení sudího funkcionářem 60 tisíc

Praha

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR udělila pokutu 60 tisíc korun třetiligovému Baníku Most. Severočeský klub pyká za to, že člen představenstva Anton Stehlík mladší na konci srpna v poločase utkání 2. kola poháru MOL Cupu v divizních Klatovech vnikl do kabiny rozhodčích a napadl asistenta. Stehlík za trest nesmí rok vykonávat žádnou činnost spojenou s FAČR a navíc dostal pokutu 10.000 korun. Stejnou částku musí zaplatit Klatovy za nedostatečnou pořadatelskou službu.

Článek

Podle zápisu o utkání funkcionář mosteckého celku inzultoval asistenta rozhodčího a sudím sprostě nadával. Stehlík však popřel, že by pomezního napadl a obvinění označil za účelové. Rozhodčí Ladislav Benedikt podle něj podal katastrofální výkon a zápas řídil tendenčně ve prospěch Klatov. Domácí celek vyhrál 1:0 gólem z penalty, navíc ještě jeden pokutový kop neproměnil.

Pokutu 40.000 korun obdržela Slavia Praha za nevhodné chování části hostujících fanoušků v ligovém duelu v Jablonci, severočeský celek zaplatí stejnou sumu za nedostatečnou pořadatelskou službu. Se slávistickým klubem také komise zahájila řízení kvůli pořadatelské službě v posledním domácím duelu s Olomoucí, v němž diváci házeli předměty na hostujícího brankáře Miloše Buchtu.

Záložník David Bartek z Bohemians 1905 si nezahraje dva soutěžní zápasy za vyloučení na Spartě. Po jeho zákroku utrpěl domácí Matěj Hybš zlomeninu kosti v obličeji. Slávista Robert Hrubý za vyloučení nebude hrát jeden zápas, navíc ho také čeká trest na jedno kolo za čtyři žluté karty. Stejně jsou na tom jeho spoluhráč Jan Mikula, Tomáš Berger z Dukly, Jan Bořil z Mladé Boleslavi, ostravský Václav Ježdík a Eldar Civič ze Slovácka. Kevin Malpon z Mladé Boleslavi nemůže hrát jedno utkání po vyloučení v poháru.

V druhé lize musejí příští kolo vynechat kvůli čtyřem žlutým kartám Jan Blažek z Vyšehradu a Jaroslav Svozil z Olomouce B.

Reklama

Související témata: