Hlavní obsah

Frýdek-Místek - Vyšehrad 3:2Frýdek-Místek poprvé vyhrál a už není ve druhé lize poslední

Praha

Fotbalisté Frýdku-Místku porazili ve 13. kole druhé ligy 3:2 Vyšehrad a připsali si první vítězství v sezoně. Díky výhře v důležitém záchranářském souboji, ve kterém byly k vidění tři penalty a dvěma góly se blýskli domácí Stratil a hostující Madej, opustili poslední místo.

Článek

První pokutový kop zahrávali na stadionu Stovky Pražané, ale Jindráčkův pokus zneškodnil brankář Mihálek. Góly začaly padat až po přestávce a vedení se ujali hosté. Ve 48. minutě se o to postaral střídající Madej, za Frýdek-Místek ale o chvíli později srovnal Krišto.

Vyšehrad odpověděl po hodině hry, tentokrát se Madej prosadil po zmatku v domácí obraně. V 66. minutě přišel na hřiště Stratil a během deseti minut otočil skóre. Nejprve se prosadil v 69. minutě hlavou a v 75. minutě proměnil třetí pokutový kop v utkání a po jedenácti zápasech ukončil čekání Frýdku-Místku na první vítězství.

Domácí se díky výhře posunuli na předposlední příčku. Varnsdorf, který na Frýdek-Místek ztrácí jeden bod, má ale nedělní zápas s Vlašimí k dobru.

V duelu Táborska s Karvinou oba soupeři usilovali o udržení kontaktu s postupovými příčkami. Po vítězství 2:0 se to podařilo hostům, kteří s 22 body poskočili na třetí místo. Na první Znojmo ztrácí sedm bodů a na Ústí nad Labem, které drží druhou postupovou příčku, jeden bod.

13. kolo druhé fotbalové ligy:
Pardubice - Opava 2:1 (1:0)
Branky: 19. Kim Te-won, 75. Fousek - 69. Žídek. Rozhodčí: Julínek - Peřina, Koval. ŽK: Fousek, Jeřábek - Grussmann. Diváci: 651.
Pardubice: Frydrych - Šejvl, Vencl, Kopřiva, Kakrda - Kim Te-won (90. Kovář), Řezníček (64. Fusek), Jeřábek, Kudrna, Fousek (89. Pánek) - Petráň. Trenéři: Míchal a Krejčí.
Opava: Vašek - Zdeněk Pospěch, Simerský, Dvorník (80. Janetzký), Čelůstka - Grussmann, Žídek, Horka, Jurečka (46. Svatonský) - Kuzmanovič (82. Mrázek), Zbyněk Pospěch. Trenér: Baránek.
Frýdek-Místek - Vyšehrad 3:2 (0:0)
Branky: 69. a 75. z pen. Stratil, 51. z pen. Krišto - 48. a 59. Madej. Rozhodčí: Machálek - Vysloužil, Boček. ŽK: Ilko, Ďuriška, Krčula, Krišto - Egert, Madej. Diváci: 724.
Frýdek-Místek: Mihálek - Švrček, Literák, Ďuriška, Ilko - Krčula (57. Hykej), Bello (66. Stratil), Vašenda, Ižvolt (90. Ujlaky), Krišto - Vyskočil. Trenér: Radványi.
Vyšehrad: L. Krbeček - Amegan, T. Krbeček, Petrášek - Polanský (46. Madej), Šimkovský (87. Matějka), Mysliveček, Egert, Smolák - Čeremisin, Jindráček. Trenér: Novotný.
Táborsko - Karviná 0:2 (0:1)
Branky: 29. Jovanovič, 69. Fiala. Rozhodčí: Váňa - Melichar, Kožár. ŽK: Ciferský, Traoré (oba Táborsko). Diváci: 473.
Táborsko: Toma - Ciferský, Mráz, Hanzlík, Sladký - Ciku (71. Strnad), Šiml (60. Nešický), Javorek, Traoré, Presl - Džafič (51. Dordič). Trenér: Frňka.
Karviná: Pindroch - Růžička, Dreksa, Jovanovič, Eismann - Šisler, Sedlák - Fiala (84. Urgela), Budínský, Moravec (89. Puchel) - Zelený (66. Sivrič). Trenér: Weber.

Reklama