Hlavní obsah

Budějovice - Pardubice 1:1České Budějovice o výhru přišly v závěru

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic neukončili své trápení v této sezoně Fotbalové národní ligy ani v předehrávce 14. kola, když doma jen remizovali s Pardubicemi 1:1. Jihočeši přitom vedli, ale minutu před koncem zařídil dělbu bodů Korejec Kim Te-wom. Pro Budějovice to byl už desátý zápas v řadě bez vítězství.

Článek

Jihočeši se tlačili častěji do koncovky, ale Vaněk v jasné šanci přestřelil, Linhartova srážka s gólmanem zas nebyla posouzena jako penalta. Až v 74. minutě se prosadili, když Benát uvolnil Wermkeho, jenž si píchl míč kolem gólmana a zamířil do odkryté branky.

Jenže v 88. minutě fauloval na polovině hřiště Linhart a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Pardubice přesilovou hru ihned využily. Dlouhý míč do vápna prodloužil stoper Kopřiva na nabíhajícího Kim Te-woma, ten předskočil Fundu a zařídil remízu.

14. kolo druhé fotbalové ligy:
České Budějovice - Pardubice 1:1 (0:0)
Branka: 74. Wermke - 89. Kim Te-won. Rozhodčí: Berka - Vitner, Vlček. ŽK: Karafiát, Linhart, Novák, Šimák - Kudrna. ČK: 88. Linhart. Diváci: 857.
Č. Budějovice: Křížek - Karafiát, Hájovský, Novák, Funda - Benát, Hála - Wermke, Šimák, Vaněk (68. Řezáč) - Linhart. Trenér:
Pardubice: Frydrych - Šejvl, Vencl, Kopřiva, Kakrda - Kim Te-won, Řezníček, Kudrna, Fousek - Petráň, Fusek (80. Kayamba). Trenéři: Míchal a Krejčí.

Reklama