Hlavní obsah

Jsem rád, že mé góly pomáhají k bodům, říká uzdravený útočník Stratil

Třinec

V lednu loňského roku přicházel Lukáš Stratil do Viktorie Plzeň jako velký ofenzivní talent, častá zranění jej ale odsoudila jen do pozice hostujícího hráče. Hrál v Příbrami, v Teplicích a nyní v druholigovém Frýdku-Místku, kde v sedmi utkáních vstřelil čtyři branky a je nejlepším střelcem týmu. Celých devadesát minut ale rodák z Vítkova na Opavsku odehrál poprvé až minulou sobotu v Třinci, kde Frýdek-Místek uhrál remízu 1:1.

Foto: Petr Rubal

Frýdecko-místecký útočník Lukáš Stratil (vpředu) v souboji s třineckým stoperem Pavlem Hlochem.

Článek

Je bod z Třince zisk, nebo ztráta?

Pro nás má ta remíza cenu tří bodů, protože z toho co předvedli rozhodčí, je mi smutno. A asi nejenom mně.

Myslíte ten neuznaný gól z druhého poločasu?

Taky. Odpískal faul, který ale nebyl. Před šestnáctkou to byl normální souboj tělo na tělo. Míč pak propadl ke mně a já ho poslal do branky. Jenomže rozhodčí ten souboj posoudil jako faul. Nemá cenu se k tomu vyjadřovat.

V závěru vás domácí přitlačili, přesto jste měl asi minutu před koncem na noze vítěznou branku. Co scházelo, aby z toho byl gól?

Utkání a hlavně druhý poločas byl plný osobních soubojů. S bodem jsme byli spokojeni a tomu i možná v závěru odpovídal obraz hry. Opravdu škoda, že ten brejk neskončil gólem. Dostal jsem od někoho přihrávku do vápna a střílel jsem trochu naslepo. Gólman to vyrazil, myslím, nohou.

Gól na hřišti Třince byl vaší čtvrtou podzimní trefou v sedmi utkáních. Ale když se sečtou minuty, které jste odehrál, tak je to docela slušná potence.

Jsem spokojený, škoda jen, že jsem toho nemohl odehrát více. Pořád mě ale pronásledují zranění a prožívám v tomhle ohledu špatné období. Pořád se mě to drží. I před utkáním s Třincem jsem trénoval jen jednou, protože v utkání s Vyšehradem mi někdo přišlápl kotník. Jsem rád, že jsem těch devadesát minut vůbec zvládl odehrát a pomohl gólem alespoň k bodu.

Bylo to vašich prvních devadesát minut na podzim. Bylo to dáno i tím, že nebyl nikdo, kdo by vás v útoku mohl zastoupit?

Je to možná i proto. Útočníky teď nemáme, tak mě tam trenér nechal celých devadesát minut. Věřil, že se dokážu ještě prosadit. Gól jsem dal, ale neplatil. Ale pro nás je ten bod opravdu cenný.

Nicméně vedení klubu vám i trenérům dalo ultimátum získat z posledních tří zápasů devět bodů. Kvůli remíze v Třinci to už nesplníte, co s tím?

Jestli vedení v Třinci bylo, tak nám nemůže nic vyčíst, protože jsme udělali pro úspěch maximum. Moc tomu ale nerozumím. Bavíme se o tom v šatně, ale je to blbost. Jestli nás má tohle zvednout? Jsou dvě kola do konce a nějaká ultimáta jsou zbytečná. Nikdo přece nechce prohrávat, jen nás tak vedení zbytečně dostává pod tlak. Snažíme se na to nemyslet a hrát nejlépe, jak umíme.

Proti Vyšehradu jste naskočil na 25 minut a dal dva góly, v Třinci jste přidal další. Stává se z vás klíčový muž Frýdku-Místku?

Takhle to neberu. Mám kolem sebe hráče, kteří mi do té šance dokážou přihrát, na těch gólech máme zásluhu všichni. Je důležité, že díky těm gólům máme i body, které jsou pro nás teď ohromně cenné.

Patříte Plzni, ta vás ale zatím nepotřebuje. Co vám chybí, abyste se dostal do prvního týmu?

Asi hlavně vytíženost a vyhranost. Potřebuju být konečně zdravý a co nejvíce hrát. Plzeň má v kádru spoustu hráčů a nás mladé poslala na hostování. Jsem spokojený i s tím, že mám šanci hrát ve Frýdku-Místku. Teď si nejvíce přeji, abych byl zdravý.

Reklama