Hlavní obsah

Bosenský útočník Mehanovič: Varnsdorf patří v tabulce výš

Zajímavou posilu představili v zimní přípravě fotbalisté druholigového týmu FK Varnsdorf. Je jí bosenský útočník Mirzad Mehanovič, který naposledy působil ve slovenském prvoligovém klubu Šport Podbrezová. V Česku ale už dříve strávil čtyři roky, když patřil do širšího kádru Mladé Boleslavi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mirzad Mehanovič v dresu Mladé Boleslavi.

Článek

Jak se ohlížíte za podzimní sezónou na Slovensku? Vstřelil jste tři góly, což je solidní bilance.

Poznal jsem tamní první ligu v dresu Podbrezové. Zpočátku tým vedl trenér Zdenko Frťala, ale měli jsme smůlu. Neuhráli jsme dobré výsledky, i když hra byla slušná. Pak pana Frťalu po devátém kole odvolali a nyní je v Jablonci. V Podbrezové byli i stoper Pimpara z Liberce a Melunovič, co hrál předtím v Ústí nad Labem.

Hovoříte skvěle česky. Kde jste se to naučil?

Během angažmá v Mladé Boleslavi. Byl jsem tam docela dlouho. Připsal jsem si šest prvoligových startů, vedli mě trenéři Miroslav Koubek, Ladislav Minář i Karel Jarolím. Trénoval jsem s áčkem a hrával většinou za béčko nebo juniorku. A taky jsem stihl půl roku v tehdy druholigovém Kolíně.

Takže znáte své bosenské krajany či další hráče z Balkánu působící v českém fotbale?

Jistě. Ščuka, Mešanoviče, Crnkiče, Miljana Vukadinoviče, Kukece, Dimitrovského a řadu dalších. Jedním z lídrů Teplic je Ljevakovič, v lize se dlouho pohybují i Mahmutovič a Čajič.

Pojďme zpět k Varnsdorfu. Co o mužstvu víte?

Přezimovalo na posledním místě ve druhé lize. Ale slyšel jsem od Daniela Geisslera, s nímž jsem byl dříve v Boleslavi a který už působil ve Varnsdorfu na podzim, že tak špatně nehráli. Určitě patří výš. Momentálně máme nějaké zraněné hráče. Příprava bude ještě dlouhá a věřím, že v kompletním složení se budeme zlepšovat.

Můžete srovnat města, v nichž absolvujete probíhající sezónu?

Obě jsou menší, ale šestnáctitisícový Varnsdorf je ještě o dost větší, než čtyřtisícová Podbrezová.

Reklama