Hlavní obsah

Znojmo - Ústí 2:1Znojmo otočilo duel s Ústí a pojistilo si vedení v druhé lize

Praha

Fotbalisté Znojma vstoupili do jarní části druhé nejvyšší soutěže výhrou 2:1 nad Ústím nad Labem. Moravský celek si tak v 17. kole Fotbalové národní ligy pojistil vedení v tabulce a před druhým Sokolovem má už sedmibodový náskok. V druhé dnešní předehrávce porazily České Budějovice 3:1 Třinec.

Článek

Znojmo v souboji dvou aspirantů na boj o postup do první ligy muselo otáčet skóre. V 36. minutě chyboval gólman Veselý a hostující Veverka skóroval do prázdné branky.

V polovině druhé půle ale srovnal po kličce gólmanovi Ledecký a v druhé minutě nastavení se štěstím rozhodl o výhře Znojma Weber. Moravský tým doma v této sezoně osmkrát zvítězil a jednou remizoval.

Také České Budějovice obrátily nepříznivý stav. Třinec sice poslal do vedení v 13. minutě Teplý, ale v 28. minutě po brejku srovnal Pešek a ještě do pauzy se trefil pod břevno Klesa. Hned po přestávce sudí Julínek domácím k jejich velké nelibosti neuznal třetí gól a pojistka tak padla až deset minut před koncem, kdy skóroval veterán Šimák.

Dynamo, které v minulé sezoně hrálo nejvyšší soutěž, oslavilo teprve třetí výhru v tomto ročníku druhé ligy a posunulo se na deváté místo tabulky. Třinec ztrácí čtyři body.

17. kolo druhé fotbalové ligy:
1. SC Znojmo - FK Ústí nad Labem 2:1 (0:1)
Branky: 69. Ledecký, 90.+2 Weber - 36. Veverka. Rozhodčí: Váňa - Černý, Vitner. ŽK: Weber, Nepožitek - Peterka, Smola, Šnirc, Veverka, Křapka. Diváci: 1183.
Znojmo: Veselý - Helísek, Mezlík (54. Stáňa), Odehnal, Pokorný - Weber (90. Bělíček), Nepožitek, Šamánek (90. Stehlík), Svozil - Žondra, Ledecký. Trenér: Kučera.
Ústí: Tvrdoň - Zeman, Vaněk, Křapka, Šnirc - Eliáš, Peterka, Miskovič (89. Zukič), Leibl (68. Procházka) - Veverka (77. Králík), Smola. Trenér: Němec.
Dynamo České Budějovice - Fotbal Třinec 3:1 (2:1)
Branky: 28. Pešek, 42. Klesa, 80. Šimák - 13. Teplý. Rozhodčí: Julínek - Caletka, Myška. ŽK: Vaněk, Pešek, Klesa - Jánošík, Avdič, Janoščin, Čelůstka. Diváci: 1024.
Č. Budějovice: Křížek - Klesa, Opluštil, Novák, Vaněk - Benát, Čavoš - Pešek (90. Řezáč), Šimák (82. Ujec), Mareš - Jurdík (89. Wermke). Trenér: Horejš.
Třinec: Paleček - Benetka, Avdič, Hloch, Jánošík - Teplý (69. Tomovič), Samiec (46. Čelůstka), Motyčka, Janoščin - Dedič, Malcharek (87. Joukl). Trenér: Kula.

Reklama

Související témata: