Hlavní obsah

Volešák zlomil protihráči čelist, nezahraje si dva měsíce. Frýdek stojí za karty

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR zastavila na dva měsíce činnost záložníkovi druholigového Vyšehradu Ladislavu Volešákovi za surovou hru, která vedla k vážnému zranění protihráče.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský záložník Martin Frýdek.

Článek

Jednatřicetiletý středopolař v 17. kole druhé ligy v souboji loktem zlomil čelist karvinskému Janu Šislerovi, jenž musel na operaci. Volešák za svůj zákrok nebyl vyloučen a zápas dohrál.

Trenér brankářů Zlína Otakar Novák a vedoucí mužstva Jan Somberg dostali trest na čtyři zápasy za vulgární výrazy na adresu rozhodčího v duelu s Olomoucí. Prvně jmenovaný se navíc dopustil úmyslného narušení hry a musí zaplatit 10 tisíc korun, Somberg pak polovinu. Kondiční trenér Slavie Pavel Čvančara dostal za nevhodné chování k rozhodčímu v derby na Spartě důtku.

Disciplinárka zahájila řízení se Spartou i Slavií kvůli nevhodnému chování části diváků v derby. Stejný prohřešek bude komise řešit také se Zlínem po utkání proti Olomouci.

Sparťan Martin Frýdek nasbíral v sezóně osm žlutých karet a nebude moci nastoupit v příštích dvou kolech, stejně jako zlínský David Hubáček za vyloučení proti Olomouci. O polovinu nižší trest za čtyři napomínání si odpykají plzeňský František Rajtoral, slávista Josef Hušbauer, liberecký Michael Rabušic, jablonecký Ján Greguš, teplický Martin Fillo, příbramský Josef Divíšek a jihlavský Tomáš Kučera.

V druhé lize za čtyři žluté karty mají stejný trest Petr Literák z Frýdku-Místku, Radim Grussmann z Opavy, Martin Sladký z Táborska, Jan Sedlák z Karviné a František Mysliveček z Vyšehradu.

Reklama

Související témata: