Hlavní obsah

Už je těch remíz moc, říkal po desáté plichtě v Třinci opavský záložník Mozol

Třinec

Čtyři remízy vybojovali v prvních čtyřech kolech jarní části Fotbalové národní ligy hráči Slezského FC Opava. V součtu s předehrávaným 16. kolem v závěru podzimu je remíza v Třinci 1:1 pro svěřence Jana Baránka už pátá v řadě. Mohou se sice radovat, že na jaře ještě neprohráli, na druhou stranu ale stále čekají na první výhru. „Už je těch nerozhodných výsledků opravdu trochu moc. Jsme letos remízoví králové,“ řekl po desáté plichtě v sezóně opavský záložník Václav Mozol.

Foto: Petr Rubal

Opavský Václav Mozol (vlevo) v souboji s třineckým kapitánem Martinem Motyčkou.

Článek

Opavští šli v Třinci do vedení ve 36. minutě, kdy nařízený pokutový kop po ruce Janoščina se štěstím proměnil Schaffartzik. Na konečných 1:1 srovnal v 72. minutě slovenský útočník Třince Dedič. „Je to škoda. Měli jsme hrát aktivněji po celý zápas, ne jen třicet minut," litoval opavský Mozol.

Opava zahájila jarní část druhé ligy bezbrankovou remízou ve Vlašimi. Další dva domácí zápasy skončily 1:1, stejně jako duel v Třinci. „Musíme to remízové prokletí konečně zlomit," usmíval se Mozol. „Ty zápasy si přitom nebyly vůbec podobné. Proti Vyšehradu jsme měli jednoznačně vyhrát, protože jsme byli lepší a měli i dostatek šancí. S Karvinou jsme naopak vyrovnávali až pět minut před koncem. Teď proti Třinci jsme zase hráli dobře jen první půlhodinu. Domácí jsme do ničeho nepustili a byli aktivnější. Bohužel za výkon ve druhém poločase jsme si nezasloužili zvítězit," popsal 24letý středopolař, který do Opavy přišel v zimní přestávce právě z Třince, kde hostoval z Teplic.

Protože ale na severu Čech odehrál jediné ligové utkání a převážně hostoval v druholigových týmech Frýdku-Místku a v Třinci, zájem Opavy přivítal. V zimě pak ve slezském týmu podepsal smlouvu na dva a půl roku. „Jsem v Opavě nadmíru spokojený. Máme perfektní stadión i fanoušky. Naši trávu nám můžou ostatní druholigové týmy závidět. Je úplně škoda tam hrát jen druhou ligu. No a navíc jsem tam doma," řekl rodák z nedalekých Bolatic Mozol.

Do první ligy by se ale Mozol rád vrátil. A nejraději s Opavou. Letos to ale zřejmě nebude, protože Opavští na postupové příčky ztrácejí propastných třináct bodů. „Vize postoupit tady ale je. I proto jsem se rozhodl pro Opavu," připustil Mozol. „První ligu bych si chtěl zase zahrát. A bylo by super, kdyby se podařilo s Opavou. Druhá liga je ale hodně vyrovnaná a postoupit bude těžké. Uvidíme, co přijde příští sezónu," řekl Mozol.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články