Hlavní obsah

Ve Vyšehradě jsem si nesedl s trenérem, říkal navrátilec do Karviné Růžička

Jiří TomaškovičPrávo

Nečekanou posilu získal v rozehrané sezóně druhý tým aktuální tabulky Fotbalové národní ligy MFK Karviná. Do víkendového utkání, v němž Karvinští porazili těsným výsledkem 1:0 Vlašim, nastoupil obránce Jan Růžička.

Foto: Ivo Dudek

Do týmu Karviné se v minulém týdnu nečekaně vrátil obránce Jan Růžička (vpravo).

Článek

Bek se zkušenostmi z první ligy, v níž oblékal dres Bohemians, hostoval v Karviné i v podzimní části sezóny. V zimní přestávce se ale rozhodl z rodinných důvodů vrátit do Prahy a kývl na nabídku nováčka druhé ligy Vyšehradu. V nejhorším týmu soutěže ale překvapivě nepatřil do základní sestavy. Odehrál jediné utkání doma proti Třinci, jinak vysedával na střídačce.

Proto rád vyslyšel vábení Karviné, sbalil si tašku a zamířil zpátky do Slezska. „Původně jsem už chtěl zůstat v Praze, jenže to jsem si myslel, že je fotbal všude stejný. Ve vyšehradském týmu to vázlo, příliš jsme si nesedli ani s trenérem Jaroslavem Klímou. Na rovinu ale uznávám, že ani mně se moc nedařilo," vysvětlil důvod návratu 31letý fotbalista.

Cílem je postup do nejvyšší soutěže

V Karviné bude hostovat z Bohemians do konce této sezóny jako amatér, proto nevadí, že změnil dres až po uplynutí přestupního termínu. „Mám radost, že můžu být zpátky. Můžeme pokračovat v tom našem cíli, kterým je postup do Synot ligy," přiznal Růžička.

Do utkání s Vlašimí nevyběhl s oblíbenou jedenáctkou na dresu. O tu ho připravila zimní posila z Opavy útočník Zbyněk Pospěch. „Trenér mi naznačoval, že mi ji drželi dost dlouho," smál se Růžička. „Teď má tohle číslo Zbyňa, který je starší než já. Nechám mu ji, vzal jsem si jednadvacítku po Mateji Sivrićovi. Nevidím v tom problém," řekl Růžička.

Jak je Růžička pro karvinský tým důležitý, ukázal hned první zápas, do něhož nastoupil. Proti Vlašimi dostal Růžička důvěru od první minuty a v nastaveném čase přihrál na vítěznou trefu Lukáši Budínskému. „Výsledkové určitě podařený návrat. První poločas nebyl z naší strany optimální, ale po změně stran jsme Vlašim přimáčkli a jeden gól jsme tam naštěstí dotlačili. Do poslední chvíle jsme věřili a vyplatilo se," popisoval Růžička.

Reklama

Související témata: