Hlavní obsah

Budějovice - Sokolov 1:0V dohrávce druhé ligy zůstaly neproměněny tři penalty

Tři neproměněné penalty byly k vidění v dnešním dohrávaném utkání 19. kola druhé ligy mezi fotbalisty Českých Budějovic a Sokolova. Domácí Dynamo vyhrálo 1:0 po brance Kaloda ze hry a uštědřilo Západočechům druhou porážku za sebou a třetí z posledních čtyř duelů. Sokolov nevyužil šanci dotáhnout se bodově na druhou Karvinou a zůstal čtvrtý.

Článek

K prvnímu důležitému momentu v zápase došlo po půlhodině hry, kdy rozhodčí nařídil penaltu po ruce domácího Čavoše. Sokolovský Přeučil však přestřelil.

Za necelé čtyři minuty dostali šanci kopat pokutový kop domácí, ale ani zkušený Šimák ze značky úspěšný nebyl. Bývalý reprezentant tvrdou střelou trefil tyč.

Třetí penaltu odpískal sudí Berka krátce po přestávce. Po zákroku Urma na českobudějovického kapitána Benáta se k míči ve 49. minutě postavil sám faulovaný hráč, ale brankář Belaň jeho střelu chytil.

Rozhodnutí padlo v 78. minutě po další standardní situaci. Po rohu se míč odrazil ke Kalodovi, jenž uplatnil důraz a vstřelil jediný gól zápasu.

"Viděli jsme tři penalty, i když podle mě jsme měli kopat my dvě penalty a domácí jednu. Ale tak to posoudil rozhodčí, tak to musíme brát, rozhodně se na to nevymlouvám. Hlavní problém byl, že jsme nevstřelili branku, proto jsme prohráli," řekl trenér Sokolova Daniel Šmejkal, jehož svěřenci z posledních čtyř zápasů získali jen bod za remízu s posledním Vyšehradem.

19. kolo druhé fotbalové ligy:
České Budějovice - Sokolov 1:0 (0:0)
Branka: 78. Kalod. Rozhodčí: Berka - J. Paták, Boček. ŽK: Novák, Funda, Ujec - Kosak. Diváci: 958.
Č. Budějovice: Křížek - Klesa, Novák, Hájovský, Funda - Čavoš, Benát - Pešek (90.+1 Kadula), Šimák (89. Ujec), Mareš - Kalod (81. Jurdík). Trenér: Horejš.
Sokolov: Belaň - Kopečný, Jablonský, Vondráček, Urma (82. Procházka) - Vrtělka (80. Mejdr), Kratochvíl - Kosak, Dvořák II., Pouček (46. Machek) - Přeučil. Trenér: Šmejkal.

Reklama