Hlavní obsah

Pardubice - Hradec 1:2Hradec Králové se po výhře v Pardubicích ujal vedení v FNL

Hradec Králové vyhrál v dohrávce 17. kola Fotbalové národní ligy východočeské derby v Pardubicích 2:1 a ujal se vedení v tabulce. Druhé Znojmo ztrácí bod, ale má o zápas méně stejně jako třetí Karviná, která zaostává už o čtyři body.

Článek

Hradci přitom v Pardubicích vůbec nevyšel první poločas tradičně prestižního zápasu. Hosté se do šancí nedostávali, naopak soupeř ve 40. minutě udeřil, když si na centr Kima Te-wona naskočil Petráň a hlavou usměrnil míč mimo dosah brankáře Lindra.

Do druhé půle udělali hosté dvě změny ve středu zálohy a výsledek se brzy dostavil. Pravý bek Holeš si u zadní tyče počkal na přízemní centr a efektní patičkou srovnal. O deset minut později se šikovnou tečí prosadil Pázler a patnáctým gólem v sezoně potvrdil pozici nejlepšího střelce soutěže. Zorvan pak ještě trefil břevno a Pardubice už neměly sílu na srovnání.

V závěru na sebe ještě upozornili hostující fanoušci, kteří pálili pneumatiky, a zasahovat musela policie.

Fotbalová národní liga - 17. kolo:
Pardubice - Hradec Králové 1:2 (1:0)
Branky: 40. Petráň - 53. Holeš, 62. Pázler. Rozhodčí: Berka - Kříž, Koval. ŽK: Kovář, Petráň, Kakrda - Mareš, Holeš, Chleboun, Krmaš, Malinský, Lindr. Diváci: 2147.
Pardubice: Frydrych - Pospíšil, Šejvl, Vencl, Kakrda - Kim Te-won (78. Fousek), Řezníček, Kudrna (69. Kovář), Jeřábek, Fusek (78. D. Pánek) - Petráň. Trenér: Míchal.
Hradec Králové: Lindr - Holeš, Krmaš, Chleboun, Mareš - Janoušek (46. Trubač), Schwarz (46. Krátký) - Vlkanova, Zorvan (89. Bederka), Malinský - Pázler. Trenéři: Frimmel a Pilný.

Reklama

Související témata: