Hlavní obsah

Nenavázali jsme na podzimní formu, mrzí trenéra Sokolova Šmejkala

Sokolov

Po podzimu figurovali fotbalisté Baníku Sokolov na druhém místě tabulky FNL, jenže druholigové jaro je zastihlo v útlumu. Kvůli slabšímu rozjezdu klesli na čtvrtou příčku, na níž mají momentálně dost velkou bodovou ztrátu na trojici největších postupových aspirantů. „Kdo chce hrát nahoře, musí mít dlouhodobě dobrou formu, kterou se nám bohužel nepodařilo udržet,“ přiblížil současnou situaci týmu trenér Daniel Šmejkal v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Sokolova Daniel Šmejkal

Článek

Na skvělé podzimní části v podání Sokolova se podíleli i hráči, kteří v zimě odešli do prvoligových klubů - Takács do Mladé Boleslavi, Manzia do pražské Dukly a Prošek do Bohemians Praha 1905. Jak hodně vám chybějí?

Dá se říci, že táhli mužstvo. Když měl Laco Takács nabídku z ligy, tak jsme mu ji přáli. A na dálku mu vzkazujeme, ať se mu daří. Kluci si musí ligu zkusit, byť je to zpočátku někdy složité. Manzia za Sokolov nastřílel na podzim pět gólů. Měl vydařený start do sezóny a pak podzimní finiš.

Bylo těžké hrát potom s obměněným kádrem?

Hledali jsme náhradu za opory. Obměnili jsme obsazení některých postů. A často chvíli trvá, než si hra takříkajíc sedne. Pomalu se zvedáme, ale bodové manko z první poloviny jara je znát.

Novým hráčem je stoper David Jablonský z Teplic.

S jeho výkony jsme spokojení.

Co bylo důvodem, že jste přišli o postupové vyhlídky?

Přestali jsme dávat góly. Na jaře jsme vstřelili včetně remízy v Ústí nad Labem v minulém kole jen šest branek. A to je málo na to, abychom aspirovali na nejvyšší příčky. Do první trojky, kterou tvoří Hradec Králové, Znojmo a Karviná už s největší pravděpodobností nezasáhneme. Hrajeme o uhájení čtvrtého místa v tabulce.

S čím jdete do zbytku sezóny?

Vybojovat co nejvíce bodů a přiblížit se k výkonu, jaký jsme odvedli ve druhém poločase v Ústí.

Mají někteří sokolovští hráči předpoklady k prosazení se v prvoligových kádrech v příští sezóně?

Glosovat to takhle od stolu není snadné. Záleželo by na tom, jaké úkoly by hráči případně v jiných klubech dostali. O některých se můžeme domnívat, že jsou vhodnými typy pro první ligu. O jiných ne, a třeba v praxi to může být naopak.

Reklama

Související témata: