Hlavní obsah

Budějovice - Znojmo 2:2Fotbalisté Karviné a Znojma neudrželi vedení a remizovali

Fotbalisté Karviné i Znojma, kteří spolu s Hradcem Králové bojují o dvě postupová místa do první ligy, neudrželi v předehrávaných zápasech 27. kola Fotbalové národní ligy proti Táborsku, respektive Českým Budějovicím vedení a získali jen bod za remízu. Tři zápasy před koncem mají všechny tři týmy v čele shodně 50 bodů.

Článek

Domácí Karvinou, která před týdnem porazila vedoucí Hradec, poslal v 26. minutě do vedení záložník Budínský. Tři minuty před koncem ale na konečných 1:1 vyrovnal Albánec Ciku, který se během dřívějšího pětiletého působení v Karviné stal oblíbencem místních fanoušků.

Znojmo v Budějovicích využilo špatného začátku domácích a už po 17 minutách vedlo díky trefám Šumbery a Mezlíka 2:0. Do druhé půle poslal domácí trenér David Horejš místo exligových Šimáka a Mareše dva nové hráče a Budějovice ožily.

Po hodině hry snížil po přímém kopu Vaněk a o 12 minut později vyrovnal aktivní veterán Kalod. Za nerozhodného stavu měly oba týmy šance strhnout vítězství na svou stranu, další branka už ale nepadla. I pátý vzájemný zápas obou celků tak skončil remízou.

27. kolo druhé fotbalové ligy:
Karviná - Táborsko 1:1 (1:0)
Branky: 26. Budínský - 87. Ciku. Rozhodčí: Lerch - Kožár, Hájek. ŽK: Nešický (Táborsko). Diváci: 975.
Karviná: Pindroch - Růžička, Dreksa, Hošek, Eismann - Janečka, Šisler - Moravec, Budínský, Puchel (68. Zelený) - Urgela (55. Pospěch). Trenér: Weber.
Táborsko: Toma - Juroška, Ciferský (66. Surmaj), Mráz, Hanzlík - Nešický, Sladký, Kočí (78. Dordič), Ciku (90. Pilík) - Kučera - Traoré. Trenér: Frňka.
České Budějovice - Znojmo 2:2 (0:2)
Branky: 60. Vaněk, 72. Kalod - 9. Šumbera, 17. Mezlík. Rozhodčí: Nenadál - Vitner, Koval. ŽK: Pešek, Klesa, Kalod, Benát - Odehnal. Diváci: 647.
Č. Budějovice: Křížek - Klesa, Hájovský, Opluštil, Vaněk - Čavoš, Benát - Pešek (82. Funda), Šimák (46. Jurdík), Mareš (46. Wermke) - Kalod. Trenér: Horejš.
Znojmo: Veselý - Helísek, Mezlík, Odehnal, Svozil - Weber, Nepožitek - Njire, Okleštěk (83. Bogner), Šumbera (79. Stáňa) - Šamánek. Trenér: Kučera.

Reklama