Hlavní obsah

Další Škorpilův bonmot: Přijeli ho vyfotit a přitom ho zabili

Hradec Králové

Je pověstný bonmoty, na tváři mu většinou hraje úsměv. Ten však Ladislav Škorpil na jaře na několik týdnů schoval. V hradecké nemocnici se 70letá trenérská legenda sbírala z kuriózního střetu s fotbalovým záložníkem Votroků Danielem Trubačem.

Foto: Profimedia.cz

Ladislav Škorpil

Článek

Co přesně se odehrálo? Kouč áčka Bohuslav Pilný odjel na tři dny do Prahy na studium nejvyšší trenérské licence. A požádal Škorpila, aby dohlédl na mužstvo. V závěru jednoho z tréninků chtěl hlavního klubového skauta vyfotit člen marketingového oddělení.

„Dvakrát zmáčkl spoušť. Byly to poslední dvě fotky, kdy jsem byl zdravý," popisuje Škorpil. V tu chvíli do něj v plné rychlosti narazil zezadu Trubač. Zabrán do hry ho přehlédl. „Nabral mě jako na vidle," podotýká Škorpil. Následky pádu? Zlomenina na pánevní, stydké i křížové kosti!

„Osm dnů jsem strávil na oddělení, kam helikoptéry vozí těžce zraněné. Ale mohl jsem dopadnout hůř," říká Škorpil, který se do dvou měsíců plně zotavil.

Hradecký primátor se prý nechal slyšet, že pokud by scénku někdo natočil, byla by ozdobou silvestrovských kuriozit. „A já vymyslel její název: Přijeli ho vyfotit a přitom ho zabili," dodává Škorpil, dlouholetý člen městského zastupitelstva.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články