Hlavní obsah

Fotbalisty Třince povede Zbončák

Třinec

Fotbalisté druholigového Třince zakončili sezónu podruhé za sebou na 13. místě, ke spokojenosti mají proto velmi daleko. I to je důvod, proč začali hned po posledním kole řešit otázku trenéra. Karla Kulu, který v klubu působí jako generální manažer, střídá dosavadní asistent a třinecký odchovanec Martin Zbončák.

Foto: Petr Rubal

Opavský Václav Mozol (vlevo) v souboji s třineckým kapitánem Martinem Motyčkou. Archivní foto.

Článek

„Nejsme vůbec spokojeni. Odehráli jsme velmi špatný podzim, přesto jsme věřili, že vytyčeného osmého místa můžeme dosáhnout. Přes herní zlepšení jsme udělali ale jen o bod více než na podzim," popsal Kula.

Důvodů další nevydařené sezóny je podle něj několik. K těm hlavním patří marodka. „Zranilo se nám jedenáct lidí a museli jsme je nahrazovat hráči, kteří nepatřili k lídrům. Z útoku vypadli Jakub Teplý, René Dedič i Douglas Djika a tím jsme přišli o kvalitní střídání. A i když jsme na jaře výrazně zlepšili defenzívu (na podzim dostal Třinec 29 branek, na jaře 12 - pozn. aut.), chyběly nám góly. Dali jsme jich jenom patnáct a to je velmi málo," vysvětloval Kula.

Zlepšit ofenzívu bude mít za úkol už nové trenérské trio Martin Zbončák, Lubomír Vašek a Lubomír Adler. „Martin kluky dobře zná, protože poslední půlrok pracoval jako asistent a byl právě on, kdo vedl tréninky. Lubomír Vašek má bohaté trenérské zkušenosti například z Karviné, na podzim společně působili v juniorské lize a vedli si nad očekávání. Třetím do party je Lubomír Adler, který přichází z Baníku a bude zároveň trenérem juniorky," řekl Kula.

Zatímco před a v průběhu poslední sezóny přišlo do Třince šestnáct nových hráčů, nyní už Kula velké změny nečeká. „Kluci, kteří přišli, dostali dvou až tříleté smlouvy a tým jsme výrazně omladili. Myslím, že bude stačit soupisku doplnit o tři až čtyři hráče, které budeme chtít znovu získat na přestup, abychom měli tým pohromadě," uvedl třinecký manažer.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články