Hlavní obsah

Fotbalové Vítkovice startují do druhé ligy z poslední řady

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Pět let chyběly fotbalové Vítkovice na mapě profesionálních týmů. Nyní se vracejí do Fotbalové národní ligy s nadějí, že jejich účinkování nebude mít jepičí život. Po dlouhých 22 letech se navíc fandové mohou těšit na ostravské ligové derby. Duel Vítkovic s Baníkem je na programu 29. října.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Zleva kapitán Vítkovic Radek Coufal, generální ředitel Oldřich Jakubek a trenér Roman West na předsezónní tiskové konferenci.

Článek

Do sezóny Vítkovice vstoupí díky odloženému duelu s Prostějovem až v neděli v Českých Budějovicích. „Od roku 2011, kdy náš klub zkrachoval, jsme udělali kus práce, která ale postupem nekončí. Zase zatneme zuby a věřím, že si na druhou ligu rychle zvykneme a Ostrava bude mít na nějakou dobu dva týmy v profesionálním fotbalu," uvedl sportovní ředitel MFK Vítkovice Marek Pohorelli.

Vítkovičtí skončili v minulém ročníku MSFL na druhém místě za Prostějovem a postoupili až díky tomu, že z druhé ligy musela sestoupit Olomouc B. „Dodatečný postup nám to trochu ztížil, protože jsme museli rychle budovat nový tým. V přípravě jsme vyzkoušeli přes padesát hráčů a až samotná soutěž nám ukáže, jak jsme konkurenceschopní," přiblížil trenér Roman West.

„Musíme zvládnout tři věci - vyvarovat se hrubých individuálních chyb, musí nás podržet gólman a potřebujeme být produktivní. V terminologii závodů formule 1 je na pole position Baník a Sigma, my startujeme z poslední řady. Ale uděláme vše, abychom se nejméně před dva soupeře dostali a druhou ligu zachránili. Jiný cíl nemáme," dodal West.

Kapitánem obránce Coufal

Kádr druholigového nováčka je podle něj kompletní. „Nicméně pokud by se naskytla možnost, určitě jej rádi doplníme. Na některých postech, například ve středu zálohy nebo na pravém kraji obrany máme přetlak. Naopak na levé straně zálohy nám hráči scházejí," popsal West.

Kapitánskou pásku ponese v dresu nováčka na své paži 26letý obránce Radek Coufal. Odchovanec ostravského Baníku si druhou ligu vyzkoušel v dresu Kladna, Znojma a Frýdku-Místku. „Příprava nebyla tak dlouhá, ale měli jsme o týden delší volno a už jsme na první mistrovský zápas natěšení. Musíme bojovat, pro nás nebude žádný zápas snadný," řekl Coufal.

Reklama