Hlavní obsah

Chceme potrápit i ostravský Baník, přeje si ústecký trenér Skála

Ústí nad Labem

Zatím padesátiprocentní úspěšnost mají fotbalisté Ústí nad Labem v rozbíhajícím se ročníku druhé ligy. „Je to dobrý start, ale především se soustřeďujeme na příští zápas s Baníkem Ostrava,“ říká nový ústecký trenér Jiří Skála.

Článek

Prohra ve Frýdku-Místku 1:2 a vítězství nad Sokolovem 3:0. Jak to koresponduje s vašimi představami?

Celkově je to solidní vstup do sezóny. Samozřejmě jsme chtěli hned v prvním kole vyhrát a navázat na výkony z přípravy. Obraz hry nebyl jiný než v předešlých utkáních, akorát jsme bohužel neproměnili příležitosti. A s tím že jsme pak zdolali Sokolov, panuje spokojenost. Ale nerad bych to přeceňoval. Snad ale výsledek se Sokolovem naláká ústecké fanoušky na domácí zápasy.

Co vám rozjezd do sezóny naznačil?

Jako každého trenéra mě těší, když se vyhrává. S tím jsem do Ústí šel. Myslím, že hráči umějí hrát ofenzivně. To jsme jim vštěpovali po celou přípravu. A je pozitivní, že se už dvakrát střelecky prosadil Pavel Moulis, který přišel na hostování z Olomouce. Kvůli jeho schopnosti ke skórování jsme ho brali.

Jak se chystáte na páteční zápas s Baníkem Ostrava?

Pokusíme se soupeře potrápit. A víme, že nás čeká těžké utkání, ale můžeme jít do něj s čistou hlavou. I pro samotné Ústí nad Labem to bude atraktivní sportovní akce. Vážíme si toho, že nastoupíme proti Ostravě ze šestého místa tabulky, když Baník je jen o dvě příčky před námi.

V čem vidíte přednosti ostravského celku?

Baník má nový kádr a jeho trenér pan Petržela je známý tím, že preferuje dynamický a rychlý fotbal. I ve druhé lize je to hodně o pohyblivosti. Pokud chceme uspět, musíme se vyvarovat nedisciplinovanosti.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články