Hlavní obsah

Trenér druholigových Vítkovic West je v ohrožení. Odejít nechci, říká po šesté porážce

Ostrava

Kouč druholigových Vítkovic Roman West dělá vše, co umí, aby odvrátil sérii porážek. Ale nedaří se mu to. Naposledy nováček doma nezvládl těžký duel s exligovou Sigmou Olomouc (1:2), prohrál už pošesté za sebou a spadl na předposlední místo. Pozice kouče je tak ve výrazném ohrožení, o jeho případném odvolání už vedení Vítkovic jednalo už v minulém týdnu. „Situace není po šesti porážkách dobrá a musíme s k ní nějak postavit,“ prohlásil sportovní ředitel MFK Vítkovice Marek Pohorelli.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Stadión ve Vítkovicích - ilustrační foto.

Článek

Zda pojede tým v pátek do Ústí nad Labem pod vedením nového kouče, ale nebylo ještě včera jasné. Trénink vedl kouč West. „Má pozice je stále stejná. Záleží na sportovním řediteli, jak se k situaci postaví, Pokud si bude myslet, že vina je na mé straně, tak mě odvolá. Ale možná bude cítit, že je to i tím, jak složil mužstvo, protože tu odpovědnost nese taky," řekl West, pod jehož vedením tým loni postoupil z MSFL. „Chci zůstat, dokud budu cítit, že týmu mám co dát. Budu pracovat dál, jak nejlépe umím," uvedl West.

Ten už před sobotním utkání se Sigmou udělal několik změn, které vyvrcholily tím, že jen na lavičku posadil brankáře Kostolanského, kapitána Coufala a útočníka Krauta. „Tohle bylo jen to nejviditelnější. V týdnu jsme ale například zrušili dvoufázový trénink, šli na badminton, prostě jsme chtěli v týmu udělat pohodu, protože chystat tým na Sigmu po pěti porážkách v řadě, bylo velmi složité. A málem nám to vyšlo," popsal West.

Jeho tým proti favoritovi vedl, když se krátce po přestávce z brejku trefil Mišinský. Náskok ale nováček neudržel a loni ještě prvoligová Olomouc dvěma góly mladíka Yunise skóre převrátila. „Můžeme být spokojení, že jsme s takovým týmem drželi krok, protože složení obou týmů je neporovnatelné. Zatímco Sigma si hráče vybírá, my jsme v létě skládali tým z hráčů, které nikdo nechtěl," upozornil West. „Čekají nás teď velmi těžké zápasy s Opavou či Baníkem, ale pokud budeme zodpovědně bránit, jako v první půli proti Sigmě a přidáme maximální produktivitu, šance druhou ligu udržet tady pořád je," upozornil West.

Reklama

Související témata: