Hlavní obsah

Žižkov - Ústí nad Labem 2:0Žižkov ukončil pětizápasovou neporazitelnost Ústí

Praha

Fotbalisté Ústí nad Labem po pěti zápasech bez porážky v druhé nejvyšší soutěži prohráli 0:2 na hřišti Viktorie Žižkov. Pražané tak na svém stadionu ještě v této sezoně Fotbalové národní ligy neprohráli a poskočili na sedmou příčku. Ústí je deváté.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Žižkov určil ráz utkání už ve 13. minutě, kdy Krystan vybojoval míč a uvolnil Engelmanna, který otevřel skóre. Domácí si náskok v poklidu hlídali a neustále hrozili z brejků. Buď jim ale chyběla přesnost, nebo dobře zasahoval brankář Tvrdoň.

Ústí drželo šanci na bodový tisk do posledních minut, jenže Moulis ani Pouček možnosti nevyužili. V 89. minutě pak domácí vystihli rozehrávku Severočechů, ve čtyřech se řítili na jediného obránce, kterého vykombinovali, a Sixta definitivně rozhodl střelou do odkryté branky.

Výsledky fotbalové národní ligy - 12. kolo:
Žižkov - Ústí nad Labem 2:0 (1:0)
Branky: 13. Engelmann, 89. Sixta. Rozhodčí: Mikyska - Kožár, Batík. ŽK: Podrazký, Opluštil - Moulis, Jindráček. Diváci: 988.
Žižkov: Soukup - Šandera, Opluštil, Pimpara, P. Hašek - Urbanec (57. Volek), Pavlata, Podrazký, Krystan (78. V. Klán), Engelmann (84. Sixta) - Dočekal. Trenér: Oulehla.
Ústí: Tvrdoň - Leibl, Zukič, Zeman, Šnirc (74. Kunc) - Martykán, Kateřiňák, Miskovič (66. Jindráček) - Pouček, Moulis, Mysliveček (66. Výborný). Trenér: Skála.

Reklama

Související témata: