Hlavní obsah

Olomouc - Ústí 5:0Sigma rozstřílela Ústí a upevnila si vedení v druhé lize

Olomouc

Fotbalisté Sigmy Olomouc potvrdili i ve středeční předehrávce 14. kola Národní ligy velmi dobrou formu a doma porazili Ústí nad Labem jasně 5:0. Upevnili si tak vedení v tabulce druhé nejvyšší soutěže; pět bodů za nimi je druhá Ostrava, která má zápas k dobru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký obránce Michal Vepřek - ilustrační foto.

Článek

Sigma o výhře rozhodla už v první půli. Po osmi minutách otevřel skóre Plšek, který se trefil k tyči. Za dalších sedm minut přišla rychlá akce, Petr našel ve vápně Chorého a reprezentant do 21 let zvýšil. Oba si spolupráci zopakovali i těsně před poločasem a Chorý přidal svůj druhý zásah.

Po změně stran překonal nejistého gólmana hostů střelou z dálky Falta. V 60. minutě pak ofenziva domácích zcela rozebrala obranu Ústí a i Plšek skóroval podruhé.

14. kolo druhé fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Ústí nad Labem 5:0 (3:0)
Branky: 8. a 60. Plšek, 15. a 43. Chorý, 57. Falta. Rozhodčí: Severýn - Hrabovský, Myška. ŽK: Petr, Plšek, Yunis (všichni Olomouc). Diváci: 1246.
Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Šindelář, Vepřek - Zahradníček (60. Buchvaldek), Houska, Petr, Plšek, Falta (75. Štěpán) - Chorý (60. Yunis). Trenér: Jílek.
Ústí nad Labem: Tvrdoň - Pícha (54. Hošek), Seidl, Zukič, Leibl - Kateřiňák, Martykán - Miskovič (76. Kunc), Mysliveček, Výborný (82. Fábera) - Pouček. Trenér: Skála.

Reklama