Hlavní obsah

Budějovice - Žižkov 2:0Budějovice se po výhře nad Žižkovem dotáhly na druhou Ostravu

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic porazili v předehrávce 15. kola druhé ligy Viktorii Žižkov 2:0. V tabulce třetí Jihočeši se s třiceti body dotáhli na druhý Baník Ostrava a na vedoucí Olomouc ztrácejí čtyři body. Oba jejich soupeři však mají o zápas méně.

Článek

Svěřenci trenéra Lercha rozhodli o vítězství až po přestávce, kdy se v 75. minutě trefil Pešek a v 84. se prosadil Wermke. České Budějovice tak vyhrály i sedmé domácí utkání v sezóně a spolu s Ostravou jsou jedinými celky, které před vlastními fanoušky zatím neztratily ani bod.

Naopak Žižkov venku prohrál už počtvrté za sebou a navíc během této série ani jednou neskóroval. V tabulce patří Viktorii se ziskem dvaceti bodů osmé místo.

15. kolo druhé fotbalové ligy:
České Budějovice - Viktoria Žižkov 2:0 (0:0)
Branky: 75. Pešek, 84. Wermke. Rozhodčí: Ginzel - Poživil, Kožár. ŽK: Šourek, Táborský - Egert, Dočekal. Diváci: 527.
Č. Budějovice: Křížek - Klesa, Šourek, Novák, Funda - Čermák, Čavoš (50. Pešek) - Wermke, Benát, Táborský (77. Kladrubský) - Kalod (66. Kadula). Trenér: Lerch.
Žižkov: Soukup - Hašek (83. Trýzna), Egert, Pimpara, Šandera - Krystan, Pavlata (33. Sixta) - Engelmann, Podrazký, Volek (78. Klán) - Dočekal. Trenér: Oulehla.

Reklama

Související témata: