Hlavní obsah

Baník poprvé prohrál. Byli jsme trapní, hřímal kouč Petržela

Ostrava

Fotbalisté Baníku Ostrava si ze závěrečného utkání na hřišti soupeře odvezli z Třince potupnou porážku 1:4. Pro vážného aspiranta na postup to byla první prohra sezóny. Před středečním závěrečným duelem s Olomoucí navíc nepříjemná komplikace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Vlastimil Petržela.

Článek

Baník na rozmáčeném terénu celých devadesát minut soupeře tlačil, do zakončení se ale dostával jen velmi sporadicky. To Třinec byl nesmírně efektivní. Na baníkovskou branku vyslal všehovšudy čtyři míče a všechny skončily v brance Petra Vaška.

Jako první se trefil Stříž, kterého těsně před přestávkou doplnil hlavou Litevec Reintam. Klíčový moment se odehrál zkraje druhého poločasu, kdy po chybě na polovině hřiště zvýšil na tři nula domácí kapitán Krišto. „Dneska jsme neměli nárok, byli jsme nedůslední v defenzivě, dostali jsme gól ze standardky, i když jsme věděli, že v tom jsou nejvíce nebezpeční," krčil rameny záložník Baníku Marek Hlinka.

Petržela: Na tým přišla sr.....

Baník se gólu dočkal patnáct minut před koncem zásluhou Rusa Mešaninova, v nastaveném čase ale drama odmítl střídající Teplý. „Předvedli jsme katastrofální výkon, hráli jsme úplně jinak, než jsme si řekli. Třinec vyhrál zaslouženě, dal krásné branky přesně ze situací, na které jsem upozorňoval, náš výkon byl trapný," nepouštěl se do velkých rozborů trenér Ostravy Vlastimil Petržela. „Věděl jsem, že na nás jednou přijde nějaká sr....., to přijde na každé mužstvo. No a dnes to přišlo na nás. Vyříkáme si to a připravíme se na Olomouc. Pokud ale chceme vyhrát, musíme k utkání přistoupit úplně jinak," připomněl Petržela, že Baník ve středu dohrává podzim doma proti Sigmě.

Třinečtí takové zakončení podzimu nečekali. Před utkáním by brali i bod. „To každopádně ano. Ale hráli jsme perfektně dozadu a Baník jsme do ničeho nepouštěli," hodnotil brankář Lukáš Paleček.

Trenér Jiří Neček, který v průběhu podzimu nahradil odvolaného Martina Zbončáka, se měl důvod usmívat se. „Tu výhru jsme potřebovali. V zimní přípravě nám to hodně pomůže," řekl Neček.

Reklama

Související témata: