Hlavní obsah

Žižkov - Pardubice 2:1Žižkov po čtvrté domácí výhře za sebou přezimuje na sedmém místě

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Viktorie Žižkov porazili v 16. kole druhé ligy Pardubice 2:1. Pražský nováček soutěže doma zvítězil počtvrté za sebou a přezimuje na sedmém místě tabulky. Východočeši jsou čtrnáctí se sedmibodovým náskokem před sestupovou patnáctou příčkou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Viktoria těžila v posledním podzimním kole z výborného vstupu do utkání. Ve 14. minutě se Žižkov dostal do vedení díky vlastní brance Přibyla a po půlhodině zvýšil hlavou Dočekal. V 65. minutě se rovněž hlavičkou prosadil pardubický Petráň, vyrovnat se už ale Východočechům nepovedlo. Viktoria z osmi domácích duelů sezóny pětkrát vyhrála a třikrát remizovala.

V druhém dnešním utkání vyhrálo Táborsko 3:2 ve Varnsdorfu. Hosté tak venku potřetí za sebou neprohráli a na dvanáctém místě tabulky ztrácejí na soupeře už jen bod.

Podzim v druhé lize zakončí ve středu dohrávka dvou největších aspirantů na postup do nejvyšší soutěže čtvrté Ostravy a vedoucí Olomouce.

16. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - Pardubice 2:1 (2:0)
Branky: 14. vlastní Přibyl, 30. Dočekal - 64. Petráň. Rozhodčí: Berka - Urban, Kotalík. ŽK: Krystan, Hašek, Engelmann - Ladra. Diváci: 1232.
Žižkov: Soukup - Hašek, Egert, Pimpara, Šandera - Podrazký, Krystan, Sixta (61. Eliáš) - Engelmann (73. Klán), Dočekal, Trýzna (67. Volek). Trenér: Oulehla.
Pardubice: Knobloch - Přibyl, Šejvl, Jeřábek, Pospíšil - Fusek (58. Fousek), Kovář (79. Řezníček), Kudrna, Bláha (46. Ladra) - Kayamba, Petráň. Trenér: Míchal.
Varnsdorf - Táborsko 2:3 (1:2)
Branky: 23. Beránek, 81. Jakubov z pen. - 9. Kučera, 16. Džafič, 78. Navrátil. Rozhodčí: Příhoda - Arnošt, Myška. ŽK: Neuberg - Toma, Cíferský, Hanzlík, Mrázek. Diváci: 502.
Varnsdorf: Kolář - Beránek (61. Zbrožek), Zieris, Neuberg, Knejzlík - Durdevič, Novotný (61. Daníček), Rudnytskyy, Richter, Dordič (73. Fotr) - Jakubov. Trenér: Veselý.
Táborsko: Toma - Navrátil, Cíferský (86. Hovorka), Mráz, Hanzlík - Fulnek, Džafič (73. Kočí), Kalvach, Kučera - Nešický, Mrázek (90. Dordevič). Trenér: Frňka.

Reklama