Hlavní obsah

Ostrava - Olomouc 1:0Baník v dohrávce odčinil propadák z Třince a ukončil neporazitelnost Sigmy

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Ani jeden druholigový tým nebude přezimovat jako neporažený. V dohrávce 15. kola prohrála v Ostravě i dosud neporažená Olomouc 0:1, přesto ukončí podzim na první příčce. Vítězný Baník poskočil na druhou příčku, čtyři body právě za Sigmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Vlastimil Petržela.

Článek

Jediný gól padl v prvním poločase, kdy se olomoucká obrana nedohodla s brankářem a Brazilec De Azevedo lehce zasunul míč do branky. „Byl to jednoduchý centr, který jsem měl mít. Plšek vyskakoval do balónu, ačkoliv jsem si zakřičel. Nevím, chtěl to asi uhrát. Minule dal pět gólů, utkání mu parádně vyšlo, dneska se mu asi nehrálo tak dobře," zlobil se na spoluhráče brankář Olomouce Miloš Buchta.

Baník udržel domácí neporazitelnost i díky jistému výkonu Petra Vaška. Zatímco v Třinci si ostravský gólman o víkendu nesáhl na balón a dostal čtyři góly, šance Sigmy zlikvidoval všechny. „Dostali jsme facku, ale naštěstí jsme měli ještě šanci na reparát. A ten jsme zvládli. Nakonec rozhodla taková šmudla, které jsem si ani nevšiml," komentoval Vašek.

Jeho hlavním ohrožovatelem byl útočník Tomáš Chorý, jenž měl v obou poločasech po jedné obrovské šanci. Napoprvé netrefil z pěti metrů bránu, napodruhé zblízka nepropálil Vaška. „Ty šance snad ani nešly nedat. Hlavně ta druhá. Pořád si to přehrávám v hlavě," kroutil hlavou Chorý. „Skákal jsem tam jen reflexivně, protože jsem tušil, že by to mohl chtít prostřelit. Balón mi prošel pod tělem, ale stihl jsem se ještě otočit," nabídl svůj pohled Vašek.

Oba loni ještě ligoví protivníci se díky středečnímu výsledku usadili tam, kde chtějí být i po 30. kole - na postupových pozicích. „Bylo by lepší, kdybychom měli 45 bodů a byli první, ale zůstaňme na zemi. Jsme rádi za druhou příčku a těšíme se na jaro. Bude to boj," řekl gólman Vašek.

Ač poprvé poražen, hovořil o spokojenosti po posledním podzimním kole i kouč Sigmy Václav Jílek. „Máme 37 bodů a jsme tam, kde jsme chtěli být. Nemůžeme jedním utkání zahodit celý podzim. Mohli jsme mít na třetí Opavu větší náskok, ale šest bodů je dobrý odrazový můstek," řekl Jílek.

15. kolo druhé fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Sigma Olomouc 1:0 (1:0)
Branka: 26. De Azevedo. Rozhodčí: Berka - Dobrovolný, Hájek. ŽK: De Azevedo, Pokorný - Houska, Radakovič, Vepřek, Chorý. Diváci: 6702.
Ostrava: Vašek - Sus, Zápotočný, Pokorný, Hučko - Nerad (59. Chvěja), Hlinka - Helešic (69. Granečný), Mičola, Stáňa - De Azevedo (90. Urgela). Trenér: Petržela.
Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Šindelář, Vepřek - Zahradníček (59. Buchvaldek), Houska (82. Habusta), Petr (71. Yunis), Plšek, Falta - Chorý. Trenér: Jílek.

Reklama