Hlavní obsah

Baník hlásí další posilu! Získal střelce Jakubova

Fotbalisté Baníku Ostrava pokračují v posilování kádru na boj o návrat do nejvyšší soutěže. Už třetí zimní novou tváří v týmu je útočník Alexander Jakubov, který během podzimu patřil v dresu Varnsdorfu k nejlepším hráčům Fortuna národní ligy a s deseti góly byl druhým nejlepším střelcem druhé nejvyšší soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Alexander Jakubov

Článek

Pětadvacetiletý odchovanec Sparty, který má za sebou i působení v juniorce předního portugalského celku Porta, dal nabídce Ostravy přednost před prvoligovými celky. S Baníkem podepsal smlouvu na dva a půl roku.

"Nabídek po podzimu bylo více, až jsem z toho byl překvapený. Jednání ze strany Baníku ale bylo rychlé a konkrétní, táhlo mě to sem od začátku. Baník je tradiční klub se skvělými fanoušky, bude se hrát o postup do ligy a chtěl bych k tomu pomoct. Věřím, že si ligu zahraju v dresu Baníku," prohlásil Jakubov.

"Je to hráč, který se dokáže orientovat ve vápně a umí střílet góly. S koncovkou jsme na podzim měli v některých zápasech problémy. Doufáme, že své střelecké schopnosti prokáže i u nás. Povedlo se nám během prosince podepsat tři hráče, o které jsme stáli, a teď pracujeme ještě na jedné posile," řekl sportovní ředitel Baníku Dušan Vrťo, který už předtím přivedl ze Slavie záložníka Roberta Hrubého a z Myjavy dalšího ofenzivního hráče Štefana Pekára.

Vrťo zná Jakubova ze společného působení v Senici, navíc současný trenér Baníku Vlastimil Petržela hráče trénoval i ve Vlašimi. Jakubov prošel také německým Bautzenem a v mládežnických týmech hrál za Košice, Inter Bratislava či rakouský Horn.

Reklama