Hlavní obsah

To je smolař! Opavský kapitán Zdeněk Pospěch se znovu zranil. Asi jsem dohrál, smutnil

Karviná

Z terénů v zimním období měl velké obavy, přesto se Zdeněk Pospěch necelých pět měsíců po operaci křížových vazů a vnitřního menisku v koleni znovu zapojil do přípravy druholigové Opavy. Odehrál dvě utkání a necelých deset minut nedělního zápasu na umělé trávě v Karviné (2:2). Pak se koleno ozvalo znovu. "Luplo to ve stejném místě, takže si myslím, že jsou to zase křížové vazy," říkal smutně opavský kapitán.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Opavský Zdeněk Pospěch si v nedělním přípravném utkání v Karviné zřejmě obnovil zranění kolene.

Článek

Osmatřicetiletý zkušený hráč dobře věděl, že hřiště s umělým povrchem není pro jeho koleno ideální. „V tomhle období jiné terény nejsou. Na umělce i trénujeme a koleno drželo dost dlouho," vykládal.

Nakonec jeho koleno nápor nevydrželo. "Chtěl jsem zaseknout míč, ale to koleno se mi podvrtlo. Luplo to ve stejném místě, takže si myslím, že jsou to zase ty křížové vazy," tvrdil smutně opavský kapitán, který se chtěl s kariérou loučit na trávníku. „Hned jsem psal doktorovi Boglevskému, půjdu na vyšetření a v úterý snad budu vědět více," dodal.

Dobře ví, že vážné zranění mnoha fotbalistům ukončilo kariéru, nebo ji alespoň přerušilo na dlouhou dobu. Bývalý fotbalista Baníku, Sparty, Kodaně či německé Mohuče se ale s kariérou zraněný loučit nechce. I proto se znovu vrhl do zimní přípravy.

Vždycky jsem žil s tím, že nějaká bolest se musí vydržet

„Určitě jsem to neuspěchal. Vždycky jsem žil s tím, že nějaká bolest se musí vydržet. Šel jsem do toho s tím, že chci týmu pomoct, proto musím trénovat a ne to oddalovat. Na začátek jara jsem chtěl být připravený, ale asi jsem dohrál," povzdychl si Pospěch.

O největší osobnost týmu by nerad přišel trenér Opavy Roman Skuhravý. „Jsem pozitivní a věřím, že se nenaplní černé prognózy, které teď má Zdena v hlavě. Je mi ho ale líto. Udělal všechno pro to, aby se vrátil a takový odchod bych mu nepřál. Věřím tomu, že to bude v pohodě," uvedl Skuhravý.

Opavský Zdeněk Pospěch si v nedělním přípravném utkání v Karviné zřejmě obnovil zranění kolene. Foto PRÁVO - Jiří Tomaškovič

Reklama