Hlavní obsah

Vítkovice se pokusí o zázrak. Naší kvalitu ukáže až liga, míní kouč Ivan Kopecký

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

S výrazně obměněným kádrem i novou trenérskou dvojicí Ivan Kopecký a Roman West vstoupí v sobotu na hřišti Táborska (14) do jarní části druhé ligy fotbalisté MFK Vítkovice. Úkol budou mít přetěžký. Z patnáctého místa po podzimu budou usilovat o smazání sedmibodového manka na nesestupové příčky.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Zleva kapitán Vítkovic Radek Coufal, generální ředitel Oldřich Jakubek a trenér Roman West na předsezónní tiskové konferenci.

Článek

„Ztráta je to velká, navíc jsme s Pardubicemi, které jsou čtrnácté, na podzim prohráli vzájemný zápas. Nejsme v jednoduché situaci, ale ani to není nereálné. Na podzim jsme ztratili některé zápasy zbytečně, a pokud se toho vyvarujeme, je to stále otevřené," řekl trenér a zároveň sportovní manažer týmu West, který vedl Vítkovice i z kraje podzimu. Po sedmi porážkách v řadě, po kterých se druholigový nováček z Vítkovic propadl na předposlední příčku tabulky, ho ale v říjnu vystřídal Martin Pulpit.

Ten ale dokázal uhrát jediný bod za remízu s Českými Budějovicemi a v zimě u týmu skončil. Klub přivedl z Jablonce šestačtyřicetiletého Kopeckého, jmenovce slavného kouče, který přivedl fotbalisty Vítkovic v roce 1986 k mistrovskému titulu. „S panem Kopeckým jsem se poprvé setkal v Drnovicích, kde mě trénoval. Ale i tady už se mě na spojitost mezi námi ptali. Příbuzní nejsme, jedná se opravdu jen o shodu jmen," usmíval se Kopecký.

Vítkovice v zimě opustilo dvanáct hráčů včetně kapitána Coufala, brankářské jedničky Kostolanského či útočníka Krauta. Nových tváří bylo ale ještě více. Kopecký přivítal hned patnáct hráčů, včetně dvou brankářů Květone z Opavy a Nemravy ze Slovácka. „Poznávali jsme úplně nové hráče, skládali jsme mužstvo za pochodu, s velikostí kádru jsem spokojený, jak kvalitní budeme, ukáží ale až ligové zápasy. Nicméně si myslím, že jsme dobře připraveni," řekl Kopecký.

Změny v kádru a na trenérském postu nebyly jedinou změnou ve Vítkovicích. Odvoláno bylo i představenstvo klubu, odstoupil i sportovní ředitel Marek Pohorelli. Toho ve funkci nahradil West. „Změny byly vyvolány proto, že docházelo k názorovým třenicím mezi manažerem Pohorellim, trenérem Westem i hráči. I podzimní odvolání trenéra Westa bylo důsledkem interních sporů," vysvětloval nový předseda představenstva Pavel Filipčík

Reklama