Hlavní obsah

Opava - Znojmo 2:2Opava dotáhla dvoubrankovou ztrátu a doma remizovala se Znojmem

Opava

Fotbalisté Opavy v závěru druholigového zápasu se Znojmem dotáhli dvoubrankovou ztrátu, remizovali 2:2 a odvrátili hrozbu první domácí porážky v sezoně. Slezané po 17. kole zůstali na třetím místě tabulky, na vedoucí Olomouc ztrácejí osm a na druhou Ostravu čtyři body. Znojmu patří šestá příčka.

Článek

Znojmo poslal do vedení v 29. minutě z pokutového kopu Teplý. O chvíli později dostali možnost zahrávat penaltu také domácí, ale Schaffartzikovu střelu brankář Doleček vyrazil.

V 58. minutě zvýšil na 2:0 pro hosty Javůrek, který krátce předtím trefil tyč. Znojmo ale nakonec na výhru nedosáhlo. Opava vyvinula velký tlak, ze kterého nejprve čtvrt hodiny před koncem snížil Zapalač a v 84. minutě z třetí penalty v utkání rozhodl o dělbě bodů Srb Kuzmanovič.

17. kolo druhé fotbalové ligy:
SFC Opava - 1. SC Znojmo 2:2 (0:1)
Branky: 76. Zapalač, 84. Kuzmanovič z pen. - 29. Teplý z pen., 58. Javůrek. Rozhodčí: Orel - Wilczek, Vlček. ŽK: Čelůstka, Simerský, Puškáč - Odehnal, Javůrek, Nepožitek, Mezlík, Svozil. Diváci: 2645.
Opava: Fendrich - Hrabina (66. Janetzký), Simerský, Radič, Čelůstka - Schaffartzik - Grussmann (56. Jurečka), Jursa (83. Puškáč), Zapalač - Kuzmanovič, Smola. Trenér: Skuhravý.
Znojmo: Doleček - Helísek, Odehnal, Mezlík, Cihlář - Teplý, Urbančok (60. Motal), Nepožitek, Javůrek (89. Holub) - Šamánek, Klíma (79. Svozil). Trenér: Kučera.

Reklama

Související témata: