Hlavní obsah

Táborsko - Olomouc 2:0Vedoucí Hanáci nečekaně prohráli

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté vedoucí Olomouce v nedělním 19. kole druhé ligy nečekaně prohráli na hřišti Táborska 0:2. Náskok Sigmy na prvním místě tabulky se tak před druhou Ostravou snížil na čtyři body. Třetí Opava, která už je mimo postupové příčky, ztrácí na hanácký celek osm bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Táborska Roman Nádvorník.

Článek

O výhře Táborska rozhodli ve druhém poločase Džafič s Nešickým, kteří soupeři připravili teprve druhou porážku v sezóně. V posledních čtyřech zápasech Olomouce venku ale šlo už o druhou prohru a třetí bodovou ztrátu.

„Jsme šťastní, že jsme zvítězili nad tak kvalitním týmem, jakým je Olomouc. Věděli jsme, že Sigma je v laufu, že vyhrává, že má v tabulce náskok k postupu do první ligy. K zápasu jsme přistoupili velmi zodpovědně, nechtěli jsme opakovat naše zaváhání v Třinci. Díky píli a agresivitě se nám podařilo vstřelit dva góly," libuje si na klubových stránkách Roman Nádvorník, trenér Táborska.

„Pomohla nám chyba gólmana Olomouce a hlavička Džafiće, pak se nám podařilo po pěkné kombinaci dát ještě jednu banku. Soupeř trefil v prvním poločase břevno, ale před tím měl velkou příležitost náš Javorek. Dokázali jsme vpředu udržet balon a vzadu jsme si s dlouhými balóny Sigmy poradili. Naši obranu výborně dirigoval Navrátil. Jsem rád, že se nám podařilo zaslouženě vyhrát a věřím, že tři body proti Olomouci budou povzbuzením do dalších kol," doufá Nádvorník.

Táborsko se díky vítězství posunulo na desátou pozici. Na kontě má stejně bodů jako devátý Žižkov, který díky výhře 1:0 nad Varnsdorfem udržel i v desátém utkání domácí neporazitelnost. Jedinou branku zápasu vstřelil už v páté minutě Jelínek.

19. kolo druhé fotbalové ligy:
Táborsko - Sigma Olomouc 2:0 (0:0)
Branky: 53. Džafič, 69. Nešický. Rozhodčí: Ginzel - Pochylý, Polák. ŽK: Chorý (Olomouc). Diváci: 473.
Táborsko: Toma - Zavadil, Klusák, Toml, Navrátil - Kučera, Nešický (90. Běloušek), Džafič, Javorek, Mršič (65. Ciku) - Musiol (83. Mrázek). Trenér: Nádvorník.
Olomouc: Reichl - Vepřek, Radakovič, Sladký, Škerle (74. Yunis) - Plšek, Buchvaldek (46. Manzia), Houska, Falta, Zahradníček (62. Petr) - Chorý. Trenér: Jílek.
Viktoria Žižkov - Varnsdorf 1:0 (1:0)
Branka: 5. Jelínek. Rozhodčí: Rejžek - Poživil, Fišer. ŽK: Krystan - Zbrožek, Zieris. Diváci: 1053.
Žižkov: Hrubeš - Pavlata, Švejdík, Pardubský, Hašek - Opluštil, Podrazký, Krystan, Engelmann (87. Trýzna) - Jelínek (90. Telnar), Dočekal (51. Urbanec). Trenér: Vavruška.
Varnsdorf: Samoel - Zbrožek, Zieris, Lischka - Cennerazzo, Daníček (54. Švantner), Bláha, Knejzlík (82. Richter) - Dordič, Kozma (73. Bílek), Durdevič. Trenér: Frťala.

Reklama

Související témata: