Hlavní obsah

Reprezentaci jsme vyšli maximálně vstříc, inspirovala nás, říká ústecký manažer Pelc

Ústí nad Labem

Do povědomí fotbalové veřejnosti se dostalo v minulých dnech Ústí nad Labem především díky tomu, že se na místním stadiónu představila česká reprezentace v přátelském utkání s Litvou. „Jsme rádi, že i náš klub mohl přispět k přípravě národního týmu, byla to pro město událost," řekl sportovní manažer ústeckého fotbalu Stanislav Pelc v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Jankto (vpravo) a Tomáš Kalas oslavují gól na 2:0 během přátelského utkání s Litvou.

Článek

V minulosti jste jako hráč pražské Dukly také reprezentoval, takže dovedete zhodnotit, co pro národní mužstvo znamenají starty ve městech, kde se nehraje první liga.

Samozřejmě jsme uvítali možnost vytvořit domácí prostředí reprezentačnímu áčku. Byly s tím spojené i určité úkoly pro ústecký klub, ale celkově to i po organizační stránce dopadlo na jedničku. Je dobře, že tady utkání proběhlo, veřejnost přijala reprezentaci velmi pozitivně. Pokud jde o naše druholigové mužstvo, na týden jsme se odstěhovali do jiného areálu v Ústí. Jezdili jsme i na umělou trávu. Byl to sice zásah do činnosti týmu, ale reprezentace měla přednost, chtěli jsme jí vyjít maximálně vstříc. Máme inspiraci i pro případné další fotbalové akce v Ústí.

Jak hodnotíte dosavadní účinkování FK Ústí nad Labem ve druhé lize?

Ve třech jarních kolech jsme postupně neuspěli v Ostravě, doma s Opavou a remizovali jsme ve Vlašimi. Na půdě Baníku jsme si nezasloužili prohrát 0:3 a s Opavou jsme sahali po výhře, jenže jsme neproměnili šance. Bod z Vlašimi byl nakonec dobrý.

Co soudíte o favoritech druhé nejvyšší soutěže?

Pokud jde o srovnání Ostravy a Opavy, tak Baník je asi malinko dál. A předpokládám, že společně se Sigmou Olomouc dotáhne jaro úspěšně a Ostrava a Olomouc postoupí do první ligy.

Jelikož druhá liga měla kvůli reprezentaci také čtrnáctidenní přestávku jako první liga, čeká vás až 31. března zápas s Českými Budějovicemi.

Chtěli bychom se pohybovat v horní polovině tabulky, k tomu potřebujeme vyhrávat. Narazíme nyní na čtvrtý celek soutěže. Už hodláme sbírat body ve větší míře. Kádr je pohromadě a snad se projeví jeho sehranost.

Hlavní fáze jarní sezóny je tedy teprve před vámi. Na čem by měl ústecký celek především zapracovat?

Hlavně na koncovce. Každé utkání by mělo být pro hráče motivační. Během jara se kromě víkendů budou hrát i dvě vložená středeční kola, takže se druhá liga rozjede naplno a bude to fofr.

Reklama