Hlavní obsah

Olomouc - Třinec 1:0Olomouc gólem po 20 vteřinách porazila fotbalisty Třince

Fotbalisté Sigmy Olomouc vyhráli v druhé nejvyšší soutěži 1:0 nad Třincem, když o zisku tří bodů rozhodli už po 20 vteřinách utkání gólem Jakuba Petra. Těsné vedení udrželi až do konce a na prvním místě tabulky FNL mají náskok už 11 bodů na třetí Opavu, která má ale zápas k dobru.

Článek

Olomouc předvedla bleskový úvod a udeřila hned z první akce. Sladký poslal z levé strany centr do vápna a Petr hlavou usměrnil míč mimo dosah brankáře hostů. Třinec mohl rychle srovnat po chybě domácí obrany, ale Jánošík napálil jen brankáře Buchtu.

Sigma se snažila vedení navýšit a vytvářela si šance, jenže produktivní nebyla. Neprosadil se ani nejlepší střelec soutěže Plšek. Třinec toho ale nedokázal využít a na vyrovnání nedosáhl.

Střelci se trápili i v utkání mezi Ústím nad Labem a Českými Budějovicemi, kde nakonec fanoušci gól neviděli. Budějovicím se po remíze 0:0 a páté ztrátě za sebou může znovu vzdálit druhá Ostrava, na kterou nyní ztrácejí pět bodů a mají o odehraný zápas více. Ústí je po čtvrté ztrátě za sebou deváté.

Poslední Prostějov vedl ve Znojmě po Kroupově gólu z 11. minuty, jenže už po půlhodině se nechal vyloučit hostující Hladík po druhé žluté kartě a Znojmo v poslední čtvrthodině využilo přesilovku k obratu. Domácí vyhráli 3:1, dvěma góly se pod to podepsal Klíma.

Fotbalová národní liga - 20. kolo:
Olomouc - Třinec 1:0 (1:0)
Ústí nad Labem - České Budějovice 0:0
Znojmo - Prostějov 3:1 (0:1)

Reklama

Související témata: