Hlavní obsah

Opavský klub opravu plotu, který zničili fanoušci, platit nemusí

Opavský fotbalový klub nakonec nemusí platit opravu plotu, který jeho fanoušci zdemolovali po nedávném druholigovém zápase s Baníkem Ostrava. Majitel nemovitosti jeho rekonstrukci pokryje z pojistky. ČTK to dnes řekl místopředseda představenstva a generální manažer klubu Alois Grussmann.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Těžkooděnci zasahují před opavským stadiónem před zápasem druhé fotbalové ligy Opava - Baník Ostrava.

Článek

I když plot během potyčky s ostravskými chuligány zničili příznivci Opavy, klub se nabídl, že zajistí na své náklady opravu. Její cena se odhaduje na přibližně 30 000 korun.

"S majitelem nemovitosti jsme se potkali v úterý. Uvedl, že po Slezském fotbalovém klubu nic nechce. Poděkoval za ochotu. Uvedl, že je pojištěný a vše pokryje pojistka," vysvětlil Grussmann.

Pro klub tím ale situace kolem zničeného plotu nekončí. Pro majitele plánuje ještě další vyrovnání jinou formou. Něco připravují i fanoušci, kteří se také k odpovědnosti přihlásili. "V tuto chvíli ale nebudeme konkrétnější," uvedl generální manažer.

Po událostech při březnovém utkání a po něm dosud policie obvinila šest lidí. Jsou mezi nimi i dva muži, kteří demolovali plot. Z výtržnictví a poškození cizí věci kriminalisté obvinili jednačtyřicetiletého a sedmatřicetiletého muže. Oba přitom byli v minulosti za výtržnictví již odsouzeni. Muži při ničení plotu vyvrátili zděné sloupky i s dřevěnými latěmi. Po dalších pachatelích policisté pátrají.

Reklama

Související témata: